Kuyruk sokumu batması için hangi doktora gidilir?

İçindekiler:

  1. Kuyruk sokumu batması için hangi doktora gidilir?
  2. Kuyruk kemiği kayması nasıl düzeltilir?
  3. Popodaki delik nedir?
  4. Kuyruk sokumu gamzesi nedir?

Kuyruk sokumu batması için hangi doktora gidilir?

Kuyruk sokumu ağrısı yaşayanların ortopedi bölümüne gitmeleri gerekmektedir. Doktorunuz tarafından gereken inceleme ve tetkikler sonrasında uygun tedavi yöntemi sağlanacaktır. Kuyruk sokumu ile ilgili ağrı ve batmalar yaşanması durumunda ortopedi bölümüne başvurulmalıdır.

Kuyruk kemiği kayması nasıl düzeltilir?

Kuyruk sokumu kaymasının tedavisinde hastalara ağrının şiddetine göre bir tedavi yöntemi uygulanır. Tedavi yöntemleri olarak, fizik tedavi, anestezi altında manipülasyon, cerrahi müdahale, lokal enjeksiyon gibi yöntemler uygulanabilmektedir. En sık başvurulan tedavi yöntemi ise fizik tedavidir.

Popodaki delik nedir?

Pilonidal sinüs, makatın birkaç santimetre üstünde kuyruk sokumunda küçük delikler ile seyreden hastalığa verilen isimdir. Halk arasında kıl dönmesi adıyla bilinir.

Kuyruk sokumu gamzesi nedir?

Sakral gamzeler belin kuyruk sokumunun üzerinde doğuştan bulunan gamzelerdir. Sakral gamzeler genellikle ufak ve belirsizdir. Bununla beraber bazı durumlarda sakral gamzelerin bulunduğu bölgelerde kıl oluşabilir. Çoğu zaman sakral gamzeler zararsızdır ve tedavi gerektirmez.