3 aylık bebeğe hangi hareketler yaptırılır?

İçindekiler:

  1. 3 aylık bebeğe hangi hareketler yaptırılır?
  2. 0 6 ay bebek oyuncakları nelerdir?
  3. 3 aylık bebeğin dikkatini ne çeker?
  4. 3 aylık bebek ne izler?
  5. 3 aylık bir bebeğin kilosu ne kadar olmalı?
  6. 3 aya giren bebekler neler yapar?
  7. 3 aylık bebek çizgi film izler mi?
  8. 3 aylık bebek gece kaç saat uyumalı?

3 aylık bebeğe hangi hareketler yaptırılır?

Önceki aylara göre hem zihinsel hem de bedensel olarak çok daha aktif olan bebek, 3 aylık dönemde başını desteksiz bir şekilde dik tutabilir. Yattığı yerden kafasını 45 derece açıyla kaldırabilir. Koltuk altından desteklendiğinde yürüme çalışması olarak kabul edilen, adım atma hareketlerini yapabilir.

0 6 ay bebek oyuncakları nelerdir?

0-6 Yaş Bebek Oyuncakları Seçimi 2 aylık bebek oyuncağı tercihleri arasında çıngıraklı toplar, renkli yastıklar, kartlar, diş kaşıyıcılar, pelüş oyuncaklar gelmektedir.

3 aylık bebeğin dikkatini ne çeker?

Bu dönem içinde; farklı renklere, değişik seslere sahip oyuncaklar bebeğinizin ilgisini çekmeye başlar. Oyuncakları hareket ettirdiğinizde ya da oyuncaklarla sesler çıkardığınızda başını çevirerek bakar. Bir oyun halısı satın alabilir, oyun halısı üzerindeki oyuncak ve ayna ile bebeğinizin dikkatini çekebilirsiniz.

3 aylık bebek ne izler?

3 Aylık Bebek Göz Gelişimi 15-20 santim uzaklığındaki nesneleri görebilen bebek 3. ayda bu nesneleri izlemeye başlar. Başını çevirmeden gözlerini bir nesneden diğerine çevirebilir, kendisi ile ilgilenen kişiyle göz teması kurmaya başlayabilir. Bu ay bebeğin gözleri ışığa fazla duyarlıdır.

3 aylık bir bebeğin kilosu ne kadar olmalı?

3 aylık bir kız bebek ortalama 5,5 kilo, erkek bebek ise ortalama 6 kilo olmaktadır. Kiloda olduğu gibi 3 aylık bebek kaç santim olmalı sorusu da cinsiyete göre değişmektedir. Biz kız bebeğin boyu yaklaşık 59 santim ve erkek bebeğin boyu yaklaşık 60 santim olmalıdır.

3 aya giren bebekler neler yapar?

3 Aylık Bebek Neler Yapar?
  • Karnının üzerindeyken kafasını 45 ile 90 derece arasında yukarı kaldırabilir.
  • Yüzüne 15 cm uzaklıktaki bir cismi başından sonuna dek takip edebilir.
  • Bebeğiniz yüksek sesle gülebilir.
  • İki elini kavuşturabilir ve ellerini izlemeye başlarlar.
  • Memnuniyet çığlıkları atabilir.
Daha fazla öğe...

3 aylık bebek çizgi film izler mi?

1 yaşından önce kesinlikle çizgi film izlenmemesini söyleyen uzmanlar, 3 yaşından sonra kontrollü olarak günde 1 saati geçmeden seyretmek gerektiğini, 4-6 yaş arasında 1,5 - 2 saat seyredilmesi gerektiğini söylüyor.

3 aylık bebek gece kaç saat uyumalı?

3 - 6 aylık bebekler genelde geceleri uyur. Tabii ki bir 8 - 9 saat aralıksız uyuma durumundan bahsedilemez ancak 5 - 6 saat aralıksız uyuyabilirler. Daha uzun gece uykuları hayal ediyorsanız bile yine de bu gelişimin tadını çıkarın; bebeğinizin hayatı için önemli bir kilometre taşıdır.