Şeffaf kopya kağıdı nasıl kullanılır?

İçindekiler:

  1. Şeffaf kopya kağıdı nasıl kullanılır?
  2. Kumaşa desen transferi nasıl yapılır?
  3. Süblimasyon ne demek?
  4. Özgün baskı teknikleri nelerdir?

Şeffaf kopya kağıdı nasıl kullanılır?

- Kopya kağıdı arada, diğer normal kağıtların biri altta biri üstte olacak şekilde sıralayınız. - Üst kağıda yazacağınız yazıların hepsi kopya kağıdı tarafından alt kağıda aktarılacaktır. Bu şekilde iki defa yazmanız gereken yazıları sadece bir defa yazarak ve şeffaf kopya kağıdı kullanarak bir defada yazabilirsiniz.

Kumaşa desen transferi nasıl yapılır?

Bir kağıdı transfer kağıdını kullanarak aktarmak için, kumaşı yukarı bakacak şekilde mutfak tezgahı gibi sert bir yüzeye koyun. Transfer kağıdını, kumaşa doğru balmumlu mürekkebe sahip olan kumaşın üzerinde ortalayın ve deseni transfer kağıdının üstüne yerleştirin.

Süblimasyon ne demek?

Süblimasyon; maddenin ısı uyguladığında katı halden direkt gaz haline geçmesi durumudur. ... Süblimasyon boya parçacıkları, süblimasyon boyası içerisinde mikro parçacıklar halinde katı halde bulunurlar. Süblimasyon boyası, dijital baskı makineleri aracılığı ile transfer baskı kağıtları üzerine aktarılır.

Özgün baskı teknikleri nelerdir?

Özgün Baskı teknikleri dört ana gruba ayrılıyor; yüksek baskı, düz baskı, şablon baskı ve çukur baskı. Çukur baskılar; gravür, düz baskı 'litografi', şablon baskı 'serigrafi' olarak ayrılıyor. Yüksek baskı denince de linol ve ahşap baskı akla geliyor.