Ela ismi Kur'an ı Kerim'de geçiyor mu?

İçindekiler:

  1. Ela ismi Kur'an ı Kerim'de geçiyor mu?
  2. Ela Dini isim mi?
  3. Elanur ne demek sözlük anlamı?
  4. Elanur Kuran'da geçiyor mu?

Ela ismi Kur'an ı Kerim'de geçiyor mu?

Farsça kökene sahip olan Ela ismi Kur'an'da geçer. Anlamı ise; 1.Gözde sarıya çalan kestane rengi. 2.Arapçada (e lâ ) “değil mi, (öyle) değil mi” gibi bir ek.Anlamsızdır.

Ela Dini isim mi?

Ela isminin kökeni Kur'an dili olan Arapça olsa da, Ela ismi Kur'an da yer almamaktadır. İsimlerin Kur'an içerisinde geçmemesi o ismin dinen konulmaması gerektiği anlamına gelmemektedir. Ela isminin çocuklara konulmasın hususunda dinen bir sakınca olmadığı belirtilmiştir.

Elanur ne demek sözlük anlamı?

Elanur kökünü Arapça olan ve Ela ile aynı anlama gelen bir isimdir. Bu güzel ismin anlamı ise, 'Gözü sarıya çalan kestane rengi ve güzel' şeklinde iki farklı anlam ile ele alınır. ... Bu yüzden birçok anne baba internet üzerinden de Elanur isminin anlamı konusunda bilgi almaya çalışmaktadır.

Elanur Kuran'da geçiyor mu?

Elanur İsmi Kur'an'da Geçiyor mu? Kız çocukları için günümüzde en çok sevilen ve ilgi odağı haline gelen isimlerden biri olarak Elanur öne çıkıyor. Arapça kökenli olması ile beraber aynı zamanda Kur'an'da geçip geçmediği de merak konusu. Elanur Kuran'da yer almayan bir isimdir.