CİMER e nasıl başvurabilirim?

İçindekiler:

  1. CİMER e nasıl başvurabilirim?
  2. CİMER e nasıl mesaj atılır?
  3. Bimer hangi konularda hizmet verir?
  4. CİMER kaç gün içinde cevap vermek zorunda?
  5. CİMER cevap yazıldı ne demek?

CİMER e nasıl başvurabilirim?

Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi başvurusunda bulunmak isteyen kişiler direkt olarak e-devlet üzerinden giriş yapabilir ya da “cimer.gov.tr” internet adresinden TC kimlik numarası, ad, soyad, annesinin evlenmeden önceki soyadı, kimlik seri no ve cep telefonu bilgilerini girerek başvuru sayfasına gelebilirler.

CİMER e nasıl mesaj atılır?

Elektronik ortamda cimer.gov.tr ya da e-Devlet aracılığıyla başvuru yapılabilirken ALO 150 telefon hattını kullanarak ya da şahsen müracaat ederek de CİMER şikayet başvurusu yapmak mümkündür.

Bimer hangi konularda hizmet verir?

BİMER - Kurulduğu 2006'dan bu yana vatandaşların istek, şikayet, ihbar, görüş, öneri ve bilgi edinme haklarına ilişkin taleplerini alan, inceleyen ve ilgili makamlara ileten BİMER'e, son 5 yılda milyonlarca kişinin sorununu çözmekte etkin rol aldı hükümet yetkililerine ulaşmanın en kolay yolu olan BİMER'e şikayet yazma ...

CİMER kaç gün içinde cevap vermek zorunda?

CİMER'e yapılan başvuru ne zaman sonuçlanır? Vatandaşlarımıza yaptıkları başvuruların sonucu veya yapılmakta olan işlemin durumu hakkında en geç 30 gün içinde gerekçeli olarak cevap verilmektedir. Bilgi Edinme Hakkı Kanununa göre yapılan başvurularda ise bu süre 15 iş günü olarak belirlenmiştir.

CİMER cevap yazıldı ne demek?

Vatandaşlarımıza yaptıkları başvuruların sonucu veya yapılmakta olan işlemin durumu hakkında en geç 30 gün içinde gerekçeli olarak cevap verilmektedir.