Ilişkiden sonra hamile kalmamak için ne?

İçindekiler:

  1. Ilişkiden sonra hamile kalmamak için ne?
  2. Korunmasiz iliskiden sonra hamile kalmamak icin ne yapilir?
  3. Prezervatif içerde kalırsa hamile kalınır mı?
  4. Kekik çayı hamile kadınlara zararlı mı?
  5. Kekik suyu hamilelikte zararlı mı?

Ilişkiden sonra hamile kalmamak için ne?

“Ertesi gün spirali” Korunmasız cinsel ilişkiyi takip eden ilk beş gün içerisinde hamilelik bir bakırlı spiral ile de önlenebilir. Kadın doktoruna gidip bir bakırlı spiral yerleştirtebilirsiniz. Bakırlı spiral dölllenmiş yumurtanın rahime yerleşmesini engeller. Bakırlı spiral normal bir gebelik önleme yöntemidir.

Korunmasiz iliskiden sonra hamile kalmamak icin ne yapilir?

Korunmasız ilişki sonrası tercih edilen en sağlıklı yöntem rahim içi araçla korunma veya ertesi gün hapı kullanmaktır. Spiral olarak bilinen rahim içi araç korunmasız ilişkiden sonraki ilk 5 gün içinde uygulanabilir. Spiralin en büyük avantajı ise takıldıktan sonra uzun süre koruma sağlaması.

Prezervatif içerde kalırsa hamile kalınır mı?

Prezervatifin içeride kalması ile hamile kalınır mı? sorusunun cevabı, evet risk var şeklinde olduğu için, dışarı çıkarken çok dikkatli olmak gerekir. İlişki sırasında kondomda yırtılma şüphesi olursa ,hemen çıkıp, yeni kondom takılmalıdır. İlişki sırasında yeterli kayganlığın sağlanması önemlidir.

Kekik çayı hamile kadınlara zararlı mı?

Rahim uyarıcı olan adaçayı, Cezayir menekşesi, kekik, mazı, meyan kökü, ökse otu, pelin otu, ravent, rezene, yarpuz gibi bitkilerden de uzak durulmalıdır. Düzenli olarak tüketilmeleri ile beraber günlük 1-2 tatlı kaşığı gibi bir miktarda tüketildiğinde gebeliği oldukça riske atar.

Kekik suyu hamilelikte zararlı mı?

Esansiyel bitki yağlarından anne-bebek arasındaki veya anne rahmindeki ceninin fonksiyonlarını etkileyebileceği için uzak durulmalı.Hamilelik döneminde; rezene, adaçayı, ardıç, kekik, lavanta, biberiye, civanperçemi ve mercanköşk gibi bitkilerin yağlarının ağız yoluyla alınması da sakıncalı."