Üniversite yerleştirme puanı hangisi?

İçindekiler:

  1. Üniversite yerleştirme puanı hangisi?
  2. ÖSYM tercihleri hangi puana bakılacak?
  3. Üniversiteye yerleştirme nasıl yapılıyor?
  4. Ösym sınav sonuçlarında nereye bakıcaz?
  5. Y-TYT yerleştirme nedir?
  6. Tercihler neye göre yerleştirilir?

Üniversite yerleştirme puanı hangisi?

Yerleştirme puanının belirlenmesinde ağırlıklı ortaöğretim başarı puanı (AOBP) kullanılır. Bu nedenle bir üniversiteye yerleşebilmek için önemli olan yerleştirme puanıdır.

ÖSYM tercihleri hangi puana bakılacak?

TYT puanı ile öğrenci alan yükseköğretim programlarını tercih edebilmek için TYT'de 150 ve üzeri puan almak gerekmektedir. SAY, SÖZ, EA ve DİL puan türleri ile öğrenci alan lisans programlarını tercih edebilmek için ilgili puan türünde 180 ve üzeri puan almak gerekmektedir.

Üniversiteye yerleştirme nasıl yapılıyor?

Adaylar tercihlerini, T.C. Kimlik Numarası ve şifre ile tercih süresi içinde ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden bireysel olarak yapacaklar ve tercihlerini, internet üzerinden elektronik ortamda göndererek tercih bildirimini tamamlayacaklardır.

Ösym sınav sonuçlarında nereye bakıcaz?

YKS sonuçları açıklandı. Milyonlarca adayın katılımı ile düzenlenen 2021 YKS sınav sonuçları ÖSYM AİS ekranı üzerinden ilan edildi. Adaylar, ÖSYM'nin 'sonuc.osym.gov.tr' internet adresinden açıklanan sonuçlarını T.C. kimlik numaraları ve şifreleri ile öğrenebilecekler.

Y-TYT yerleştirme nedir?

Y-TYT Yerleştirme puanı, Temel Yeterlilik Sınavı (TYT) için hesaplanmakta olan yerleştirme puanını ifade eder.

Tercihler neye göre yerleştirilir?

Tercihler mutlaka başarı sırasına göre yapılmalı. ÖSYM, yerleştirme işlemini başarı sırasına göre yapar. Aynı programı, 1. tercihine ve 15. tercihine yazan adaylardan biri o programa yerleşecekse, başarı sırası daha iyi olan aday yerleşir.