Kaskosuz araç kiralamak suç mu?

İçindekiler:

  1. Kaskosuz araç kiralamak suç mu?
  2. Rent a car kaskosu yaptirmak zorunlu mudur?
  3. Kiralık Araba arızası kime aittir?
  4. Hangi durumlarda araçlara kasko yapılmaz?
  5. Kiralık araç arıza yaparsa ne olur?
  6. Kiralık araçta mini hasarı kim öder?

Kaskosuz araç kiralamak suç mu?

"Gayri resmi oto kiralama işi yapanlar işi tefeciliğe dökmüş. Kaskosuz şahsi kullanımlı kaskolu araçları açık senet imza şartıyla kiraya veriyorlar. Araca bir şey olduğunda aracın serviste yattığı gün ücreti ve hasar ücreti bire bir kiralayandan tahsil ediliyor.

Rent a car kaskosu yaptirmak zorunlu mudur?

Rent a car kaskosu, araç kiralama firmaları için mecburi tutuluyor. Bu kasko paketi, yüksek riskli görülen araç kiralama şirketleri için özel olarak sigorta uzmanları tarafından oluşturulmuş bir ürün olarak gösteriliyor. Kiralanan araçlardaki sürücünün sürekli değişmesi kaza ve hırsızlık riskini arttırıyor.

Kiralık Araba arızası kime aittir?

Kiralanan araçta hasar ve veya arıza oluşması halinde, aracın güvenli ve zararı arttırmayacak şekilde yetkili servise ulaştırılmasından kiracı sorumludur.

Hangi durumlarda araçlara kasko yapılmaz?

Aracın türüne göre yaş sınırı belirlenebilir ve bu yaş sınırı genel olarak 10 ile 15 arasında değişim gösterir. 15 yaş üstü araçlara Kasko sigortası hizmeti verilmez. Bunun yanında, özel paketler ve hizmetler doğrultusunda bazı sigorta şirketleri 15 yaş üstü araçları da güvence altına almaktadır.

Kiralık araç arıza yaparsa ne olur?

Kiralık arabaların kasko sigortası kiralama şirketi tarafından yapılır. Burada kiralayana düşen, her hangi bir arıza, kaza durumunda araçta durup tutanak tutturmak üzere trafik polisini beklemektir.

Kiralık araçta mini hasarı kim öder?

Mini hasar sigortası kiralık araçta oluşabilecek tüm hasarların kasko tarafından karşılanmasını sağlayan bir sigorta türüdür.