Istanbul kart kayıt nasıl yapılıyor?

İçindekiler:

  1. Istanbul kart kayıt nasıl yapılıyor?
  2. Istanbul dijital kart nasil kullanılır?
  3. Öğrenci akbili için neler gerekli?
  4. Istanbulkart aktifleştirme nasıl yapılır?
  5. Belbime nasıl üye olunur?
  6. Istanbul dijital kart otobüslerde geçer mi?
  7. Istanbul kart güncelleme nasıl yapılır?
  8. İstanbul karta HES kodu tanımlama nasıl yapılır?
  9. İstanbul kartımı nasıl güncelleyebilirim?
  10. Istanbul kart uygulaması ile otobüslerde geçer mi?
  11. Dijital kart ile ödeme nasıl yapılır?

Istanbul kart kayıt nasıl yapılıyor?

istanbul/ web sitesindeki “Online İşlemler” i tıklamalıdır. Burada “Kayıt Ol” butonunu tıklandıktan sonra uyruk “Diğer” olarak seçilmeli, “Yabancı Kimlik No” yazan yere 99 ile başlayan YKN numarası girilmeli ve diğer istenen tüm bilgiler eksiksiz olarak tamamlanarak kayıt işlemi gerçekleştirilmelidir.

Istanbul dijital kart nasil kullanılır?

Kullanıcı adına oluşturulan “Dijital Karta” mobil uygulama üzerinden anlaşmalı bankaların debit (banka) ve kredi kartları ile yükleme yapılabilmektedir. Kullanıcılar, QR ödemelerini internet bağlantısı olan cep telefonlarındaki “Dijital Karta” bakiyesinden kolayca gerçekleştirmektedirler.

Öğrenci akbili için neler gerekli?

Öğrenciler, kayıt sonrasında https://www.istanbulkart. istanbul/istanbulkart-basvuru-merkezleri-1127 adresinde yer alan aşağıdaki İstanbulkart Başvuru Merkezlerine öğrenci belgesi, kimlik aslı ve fotoğraf ile başvurarak İndirimli Öğrenci Kartlarını bizzat temin edebilirler.

Istanbulkart aktifleştirme nasıl yapılır?

Uygulamaya giriş yaptıktan sonra “+” ikonuna tıklanarak “Kart Ekle” sayfasına geçilir. 2 - “İstanbulkart Ekle” sayfasında eğer kullanılan cihaz NFC destekli ise , NFC 'nin aktif hale getirilmesi için küçük bir uyarı ekranı açılır, bu ekranda “Tamam” tıklanır.

Belbime nasıl üye olunur?

Kayıt olmak için kısa mesaj ve e-posta doğrulaması yapmanız ve istanbulkart'ınızı ekledikten sonra biletmatikler üzerinden bir aktivasyon işlemi yapmanız gerekiyor. Bu şekilde sisteme bir veya birden fazla kart kayıt edebiliyorsunuz.

Istanbul dijital kart otobüslerde geçer mi?

QR ile ödeme hizmeti İstanbul'da toplu ulaşım hizmeti sağlayan; tüm Tramvay hatlarında, Teleferik, Metrobüs işletmeleri, Metro İstasyonları, Tünel ve tüm Otobüslerde bulunan mobil geçiş noktalarında geçerlidir.

Istanbul kart güncelleme nasıl yapılır?

Yenileme işlemi, İstanbul genelinde bulunan yaklaşık 780 civarında Biletmatik cihazından gerçekleştirilir ve dolum yapılma esnasında yenileme işleminiz otomatik olarak tamamlanır. İndirimli kartlarda yenileme yapılabilmesi için öncelikle kartınızın içinde 5TL bakiye bulunması gerekmektedir.

İstanbul karta HES kodu tanımlama nasıl yapılır?

HES yazıp aralarında boşluk bırakılarak sırasıyla T.C. kimlik numarası, T.C. kimlik seri numarasının son 4 hanesi ve paylaşım süresi yazılır ve 2023'e SMS olarak atılır.

İstanbul kartımı nasıl güncelleyebilirim?

Kart, Biletmatik'in beyaz kısmına yerleştirilir. Biletmatik ekranında “5TL karşılığında güncellemeyi kabul ediyor musunuz?” uyarısı çıktığında onay tuşuna basılır. Onay tuşuna basıldıktan sonra 10 saniye beklenir ve kart alınır. Kart güncelleme işlemi tamamlanmıştır.

Istanbul kart uygulaması ile otobüslerde geçer mi?

İstanbulkart Mobil Uygulamanın QR (karekod) özelliğini nerelerde kullanabilirim? ... QR ile ödeme hizmeti İstanbul'da toplu ulaşım hizmeti sağlayan; tüm Tramvay hatlarında, Teleferik, Metrobüs işletmeleri, Metro İstasyonları, Tünel ve tüm Otobüslerde bulunan mobil geçiş noktalarında geçerlidir.

Dijital kart ile ödeme nasıl yapılır?

Dijital kartınızın hesap kesim ve son ödeme tarihleri Yapı Kredi kartınızla aynıdır. Dijital kartınız ile yaptığınız harcamalarınızı asıl kartınızın Hesap Özeti'nden, World Mobil, Yapı Kredi Mobil ya da İnternet Şubesi'ne girerek takip edebilir, ödemelerinizi asıl kartınızla yapabilirsiniz.