Gerekçeli kararı nasıl öğrenebilirim?

İçindekiler:

  1. Gerekçeli kararı nasıl öğrenebilirim?
  2. Ağır Ceza gerekçeli karar yazıldı ne demek?
  3. Gerekçeli karar kesin karar mıdır?
  4. Karara cikmis dosya nasil ogrenilir?
  5. Sulh Hukuk Mahkemesi kararları ne zaman kesinleşir?
  6. Gerekçeli karar alınmazsa ne olur?
  7. Dava karara çıkmış ne demek?
  8. Gerekçeli karar tebliği ne zaman gelir?
  9. Mahkeme karari tebliğ edilmezse ne olur?
  10. Mahkeme kararından sonra ne olur?

Gerekçeli kararı nasıl öğrenebilirim?

4 Gerekçeli Karar Nasıl Öğrenilir?...Sorusuna çözüm arayanlar için takip edilmesi gereken yollar şu şekildedir:
  1. Dilekçe verilerek ilgili kurumlara başvuru yapılması
  2. UYAP bilgi bankasından sorgulama yapılması ve bilgi alınması
  3. www.turkiye,gov.tr adresi ya da E-Devlet Sisteminden sorgulama işlemlerinin yapılması

Ağır Ceza gerekçeli karar yazıldı ne demek?

Mahkemelerde görülen davalar sonucunda karşılaşılan gerekçeli karar yazıldı ifadesi, davanın karara bağlandığı anlamına gelmektedir. Gerekçeli karar yazıldı demek, davanın sonucunun belli olduğunu ve sonucunun yazıldığını ifade eder.

Gerekçeli karar kesin karar mıdır?

Gerekçeli kararın kesinleşmesi, kanun yollarına başvurulmaması veya başvurulmuşsa istinaf ve temyiz incelemesi yapan üst dereceli mahkemelerin de hükmü hukuka uygun bulması halinde mümkündür. Gerekçeli kararın kesinleşmesiyle, kararın hüküm fıkrasına uygun bir şekilde infaz edilmesi gerekir.

Karara cikmis dosya nasil ogrenilir?

Dava dosyasına ait detaylar UYAP Vatandaş portalından detaylı şekilde öğrenilir. Dosya numarasından davanın açılış tarihine, dava türünden duruşma gününe ve saatine kadar öğrenilir. Eğer dosya durumu kararı çıkmış ise karar sonucu da öğrenilir. Avukatlar sonuçları UYAP Avukat portalından takip edebilirler.

Sulh Hukuk Mahkemesi kararları ne zaman kesinleşir?

Sulh Hukuk Mahkemelerinde tebliğden itibaren 8 gün, İcra Hukuk Mahkemelerinde kararın öğrenilmesinden (tebliğ veya tefhimden) itibaren 10 gün, İş Mahkemelerinde kararın öğrenilmesinden (tebliğ veya tefhimden) itibaren 8 gündür.

Gerekçeli karar alınmazsa ne olur?

Güncel hukuki düzenlemelere göre bu karar siz ayrıyetten yazılı olarak talep etmediğiniz takdirde tebliğe çıkartılmaz. Karar tebliğ edilmediğinde karar karşı tarafça temyiz edilemez veya kesinleşemez. Yani karar tebliğ edilmediği sürece sonuç doğurmaz.

Dava karara çıkmış ne demek?

Davası karara çıkmış ifadesinin anlamı, nihai kararın verilmiş olduğunu gösterir. Yani aynı zamanda son karar olarak da ifade etmek mümkün. Bu durum ceza mahkemelerinde 15 gün, hukuk mahkemelerinde ise 30 günü bulabilir.

Gerekçeli karar tebliği ne zaman gelir?

Hazır olmayanlara ise gerekçeli karar tebliğ edilir demiştik. Gerekçeli kararın ne zaman yazacağı ceza ve hukuk mahkemelerine göre değişiklik göstermektedir. Ceza Mahkemelerinde hükmün verildiği tarihten itibaren onbeş gün içerisinde gerekçeli kararın hazırlanması gerekir.

Mahkeme karari tebliğ edilmezse ne olur?

Gerekçeli karar yazıldıktan hemen sonra taraflara tebliğ edilir. ... Greekçeli karar tebliğ edilmezse, hüküm, kesinleşmemiş olur. Gerekçeli kararın kesinleşmesi, kanun yollarına başvurulmaması veya başvurulmuşsa istinaf ve temyiz incelemesi yapan üst dereceli mahkemelerin de hükmü hukuka uygun bulması halinde mümkündür.

Mahkeme kararından sonra ne olur?

1-) Hukuk mahkemelerinde; kararın kesinleşmesi için taraflara tebliğ edilmiş olması gerekmektedir. Gerekçeli karar yazıldıktan sonra taraflardan herhangi birisinin isteği üzerine karar taraflara tebliğ edilir ve bu tebliğ tarihinden itibaren temyiz süresi işlemeye başlamaktadır.