Raporlu araç satılır mı?

İçindekiler:

  1. Raporlu araç satılır mı?
  2. Engelli raporu araç alma yüzde kaç indirim?
  3. Engelli raporu ile ikinci el araba alınır mı?
  4. Engelli indirimi ile alınan araç ne zaman satılabilir?

Raporlu araç satılır mı?

Engelli yakınları veya bizzat kendileri bizlere araçlarını çok rahat bir şekilde artık satabilecekler. ... Bu haktan faydalanmak için  ve üzerinde engeli veya özürü olması gerekmektedir. Bu araçları satın aldıktan sonra 5 yıl boyunca kullandığınız takdirde 5 yılın sonunda ÖTV ödemesi yapmadan satışını yapabiliyorsunuz.

Engelli raporu araç alma yüzde kaç indirim?

Ancak engelli raporu ile alınan araçlarda yüzde 40'a varan bir indirim söz konusu olmaktadır. Engelli vatandaşlar sıfır araç almak isterseler, devletin düzenlemiş olduğu ÖTV indiriminden yararlanabilirler. Bunun için bazı şartlar aranmaktadır. Bu şartlardan biri alınabilecek araç türleridir.

Engelli raporu ile ikinci el araba alınır mı?

Engelli bireyler ikinci el araç satın alabilir mi? Özel Tüketim Vergisi yani ÖTV, ikinci el araçlarda geçerli olmadığı için, engelli bireylerin raporu ikinci el araba alımlarında herhangi bir etkiye sahip olmayacaktır. ... Aracını engelli araç olarak kaydettirdiği takdirde MTV 'den muaf tutulur.

Engelli indirimi ile alınan araç ne zaman satılabilir?

Bir engelli aracının 5 yıl içinde satılması durumunda ÖTV istisnası hakkı kaybedilir ve ödenmesi gerekir. 5 yılını tamamladıktan sonra ise herhangi bir ÖTV ödemesi yapılmadan satılabilir.