İkametgah nasıl değiştirilir gerekli belgeler?

İçindekiler:

  1. İkametgah nasıl değiştirilir gerekli belgeler?
  2. İkametgah değişikliği nasıl yapılır?
  3. Edevlet adres değişikliği nasıl yapılır?
  4. İkametgah nasıl değiştirilir 2020?

İkametgah nasıl değiştirilir gerekli belgeler?

  • Taşındığınız yer daha önce sistemde kayıtlı değilse herhangi bir belgeye ihtiyaç yoktur.
  • Taşındığınız adres, daha önceden başka bir kişi tarafından beyan edilmiş ise yanınızda yeni adresinize ait doğalgaz, elektrik, su, telefon faturası ya da abonelik sözleşmesi getirmeniz gerekmektedir.
Daha fazla öğe...

İkametgah değişikliği nasıl yapılır?

E-devlet sistemi kullanılarak, adres değişikliği yapmak mümkündür. Kişilerin e-devlet şifresiyle sisteme giriş yapması gerekir. Eğer e-devlet şifresi bulunmuyorsa, PTT merkezlerinden e-devlet şifresi temin etmelidir. E-devlet haricinde Nüfus Müdürlüğü'ne gidilerek, adres değişiklikleri yapılabilir.

Edevlet adres değişikliği nasıl yapılır?

E-DEVLET ÜZERİNDEN ADRES DEĞİŞİKLİĞİ https://www.turkiye.gov.tr/adres-degisikligi-bildirimi adresine gidin. e-Devlet Şifresi ile sisteme giriş yapın. "Bu hizmeti kullanarak, yerleşim yeri adresi ve/veya diğer adres bildiriminde bulunabilirsiniz." adımını takip edin.

İkametgah nasıl değiştirilir 2020?

İkametgah değişikliği yapmak isteyen kişilerin öncelikli olarak nüfus müdürlüğüne gitmeleri gerekmektedir. İkametgah değişikliği için nüfus müdürlüğüne gitmeden önce randevu alınması da gerekmektedir. Aynı zamanda e-devlet üzerinden de ikametgah değişikliği yapmak mümkündür.