Hamilelikte tiroid ilacı kullanılır mı?

İçindekiler:

  1. Hamilelikte tiroid ilacı kullanılır mı?
  2. Hamilelikte TSH kaç olmalı kadinlar kulübü?
  3. Gebelikte TSH düşüklüğü nedir?
  4. Gebelikte TSH kaç olursa tehlikeli?
  5. Tiroid çalışmazsa hamile kalınır mı?

Hamilelikte tiroid ilacı kullanılır mı?

Hamilelik sırasında hipotiroidi tespit edilen hastalar süratli bir şekilde tedavi edilir. Bunun için özellikle herhangi bir hastalığı olmayan vakalarda levotiroksin (Tefor, Euthyrox veya Levotiron) hasta ötiroid oluncaya kadar yüksek dozda verilir. Hasta 4 haftada bir tiroid hormonlarına bakılarak doz ayarlanır.

Hamilelikte TSH kaç olmalı kadinlar kulübü?

Gebelik döneminde genellikle TSH düzeyleri ilk trimesterda 0.1-2.5 mIU/L, ikinci trimesterda 0.2-3.0 mIU/L ve üçüncü trimesterda 0.3-3.0 mIU/L aralığındadır.

Gebelikte TSH düşüklüğü nedir?

Gebeliğin ilk 3 ayında gebelik hormonu olarak bilinen bHCG etkisi ile TSH değerlerinde düşüklük olması normaldir. Gebelik, tiroid bezi hastalıklarının gidişini de etkileyebilmektedir. Tersine , tiroid bezi hastalıkları da gebeliğin gidişini, fetusu ve yenidoğan üzerinde etki göstermektedir.

Gebelikte TSH kaç olursa tehlikeli?

Mevcut literatür verileri sınırlı olmakla birlikte, tiroid antikoru negatif ve TSH değeri 2.5-5 mIU/l arasında olan birinci trimester gebelerde, tiroid antikoru negatif ve TSH değeri 2.5mIU/l'nin altında olan birinci trimester gebelere oranla gebelik kaybı daha yüksek olmaktadır.

Tiroid çalışmazsa hamile kalınır mı?

Tiroid bezinin az çalışması kadının hamile kalmasını zorlaştırırken, çok çalışması da erken doğum ve düşüklere neden oluyor. Acıbadem Sağlık Grubu, International Hospital Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr.