Kimler kıdem tazminatı alamaz?

İçindekiler:

  1. Kimler kıdem tazminatı alamaz?
  2. 15 yılı dolduran kıdem tazminatı alabilir mi?
  3. Hangi hallerde kıdem tazminatı ödenmez?
  4. Hangi fesih hallerinde kıdem tazminatı ödenmez?
  5. 4500 prim günü dolduran tazminat alabilir mi?

Kimler kıdem tazminatı alamaz?

-İşçi tarafından sağlık, iyi niyet ve ahlak kuralarına aykırılık veya işyerinde işin durması ve benzeri nedenlerle fesih edilmesi, ... İşten kendi isteğiyle ayrılan işçi ve evlilik nedeniyle ayrılan işçi kıdem tazminatı alabilir mi? Kural olarak işten kendi isteğiyle (istifa) ayrılan işçi, kıdem tazminatı alamamaktadır.

15 yılı dolduran kıdem tazminatı alabilir mi?

Yasal durum şöyle; Toplam 3600 gün prim ödenmiş olmak kaydı ile fiili hizmet süresi 15 yıl olanlar emeklilik gerekçesi ile işten ayrılma ve kıdem tazminatı alabilme hakkına sahiptir. Bu husus 1475 sayılı eski İş Kanunun yürürlükte kalan ve halen geçerliliğini sürdüren son ve tek maddesi Madde 14/5' e dayanmaktadır.

Hangi hallerde kıdem tazminatı ödenmez?

İşçinin gözaltına alınması veya tutuklanması halinde kıdemine göre, 6 aylık bir işçiyse bu durumun 2 haftadan fazla sürmesi, 6 ay-1,5 yıl arasında işçiyse 4 haftadan fazla sürmesi, 1,5 yıl- 3 yıl arasında işçiyse 6 haftadan fazla sürmesi, 3 yıldan fazla işçiyse 8 haftadan fazla sürmesi halinde işveren iş akdini haklı ...

Hangi fesih hallerinde kıdem tazminatı ödenmez?

İş sözleşmesi işçi ve işverenin anlaşması suretiyle sona erdiriliyorsa kıdem tazminatı söz konusu değildir. İşçi istifa ederse kıdem tazminatı ödenmez. Belirli süreli iş sözleşmelerinde sözleşmenin süresinin sona ermesi halinde kıdem tazminatı ödenmez.

4500 prim günü dolduran tazminat alabilir mi?

08.09.1999 ve 30.04.2008 tarihleri arasında ilk kez sigortalı olan işçi- ler, 7000 prim ödeme gününü tamamlamış yahut 25 yıl sigortalılık süre- sini ve 4500 prim ödeme gününü doldurmuş ve en az bir yıl çalışmış olma koşullarını sağlamak şartıyla iş sözleşmelerini feshederlerse kıdem tazmi- natına hak kazanabilmektedir.