Sebep ne anlama gelir?

İçindekiler:

  1. Sebep ne anlama gelir?
  2. Mücbir sebep ne demek TDK?
  3. Sonuç ne demektir?
  4. Neden kelimesinin kökü?
  5. Mücbir sebepler nelerdir?
  6. Sebep mi sebep mi?
  7. Mücbir sebep halleri nedir?
  8. Mucbir ne demek TDK?
  9. Neden sonuç kelimesinin anlamı?
  10. Neden kelime mi?
  11. Hangi kelimesinin kökü?
  12. Mücbir sebep kararı nedir?
  13. Mücbir sebep ne demek hukuki?
  14. Mücbir olay ne demek?
  15. Mücbir alan nedir?

Sebep ne anlama gelir?

sebep; olayın ya da sürecin başlamasına vesile olan tözdür . neden; sebebin veya ardılı sürecin özünü sorgulayandır. nedenin; bahane, mazeret veya gerekçeler bulup, sebebe ulaşmadan arayışı sonlandırabildiği de olur. yani, "demek ki nedeni buymuş" dediğimizde ulaşılan sonuç, sebep olmayabilir.

Mücbir sebep ne demek TDK?

HUKUKTA MÜCBİR SEBEP KAVRAMI Türk Dil Kurumu Sözlüğüne göre mücbir sebep, herhangi bir kimse tarafından alınacak önlemlere karşı, önüne geçilmesi olanaksız, borcun yerine getirilmesine engel, borçlunun iradesi dışında beklenmedik olaydır.

Sonuç ne demektir?

Bir olayın doğurduğu başka bir olay veya durum, netice. Bir gelişim veya girişimden elde edilen şey. Öz, özet. Yazının veya sözün bitim bölümü.

Neden kelimesinin kökü?

Arapça sbb kökünden gelen sabab سبب "gerekçe, neden" sözcüğünden alıntıdır. Arapça sözcük Arapça sabba سبّ "1. sövdü, tahrik etti, 2. sebep oldu" fiilinin masdarıdır.

Mücbir sebepler nelerdir?

Mücbir sebep, hukukta görevin, taahhüdün ve sorumluluğun yerine getirilmesine engel teşkil edebilecek nitelikte bulunan ölüm, iflas, hastalık, tutukluluk ve buna benzer hallerdir.

Sebep mi sebep mi?

Bu kelimenin sebep mi, sebeb mi? olarak yazıldığı sorgulanır. Bu kelimenin doğru kullanımı sebep şeklinde olmalıdır.

Mücbir sebep halleri nedir?

MÜCBİR HALLER NELERDİR? Mücbir sebep, hukukta görevin, taahhüdün ve sorumluluğun yerine getirilmesine engel teşkil edebilecek nitelikte bulunan ölüm, iflas, hastalık, tutukluluk ve buna benzer hallerdir.

Mucbir ne demek TDK?

Mücbir, TDK'ya göre zorlayıcı anlamıyla biliniyor. Bireyler zorlayıcı anlamında tercih ederek kullanabiliyor.

Neden sonuç kelimesinin anlamı?

Nedensonuç cümleleri, meydana gelen bir olay veya durumun bir nedene bağlandığı, gerekçe olarak bir sebebin ileri sürüldüğü cümlelerdir. Şöyle ki, meydana gelen her olayın bir mantıklı gerekçesi vardır ve bu cümlede belirtilmiş ise nedeni belli bir sonuç cümlesi oluşur.

Neden kelime mi?

Neden kelimesi ise Türkçe bir kelimedir. Aynı zamanda illet, münasebet, ne, ne için, niçin, niye kelimeleri de neden kelimesinin eş anlamlı kelimeleridir.

Hangi kelimesinin kökü?

Eski Türkçe kankı "soru edatı" sözcüğünden evrilmiştir.

Mücbir sebep kararı nedir?

Bir borcun veya hukuki ilişkinin ihlaline veya aksamasına neden olan, ve ilgililerin kusuruna bağlı olmayan, kaçınması ve öngörülmesi söz konusu olmayan bir takım nedenlere mücbir sebep denir.

Mücbir sebep ne demek hukuki?

Bir borcun veya hukuki ilişkinin ihlaline veya aksamasına neden olan, ve ilgililerin kusuruna bağlı olmayan, kaçınması ve öngörülmesi söz konusu olmayan bir takım nedenlere mücbir sebep denir.

Mücbir olay ne demek?

Mücbir sebep ifadesi, sözlük anlamı olarak istem dışı gelişen olaylar neticesinde ortaya çıkan beklenmedik ani durumları ifade eder. Hukuki olarak sık kullanılan bu terim, sözleşme ve taahhüde dayalı sorumlulukların elde olmayan sebeplerden ötürü yerine getirilememesi anlamını da taşır.

Mücbir alan nedir?

Mücbir sebep, hukukta bir görevin, taahhüdün ve sorumluluğun yerine getirilmesine engel teşkil edebilecek nitelikte bulunan ölüm, iflas, hastalık, tutukluluk, deprem, sel, savaş, ayaklanma gibi kişilerin önceden öngörebilmelerine olanak bulunmayan ve bu nedenle önüne geçilmesi mümkün bulunmayan, dış etkiler sonucu ...