Çalışma izni nasıl takip edebilirim?

İçindekiler:

  1. Çalışma izni nasıl takip edebilirim?
  2. Çalışma iznini kimler alabilir?
  3. Çalışma izni için ne gerekli?
  4. Çalışma izni nasıl alınır yabancı?
  5. Çalışma izni başvurusu ne zaman sonuçlanır?
  6. Çalışma izni onayı nereden alınır?
  7. Ikamet izni çalışma izni yerine geçer mi?
  8. Mülteci çalışma izni nasıl alınır?

Çalışma izni nasıl takip edebilirim?

Yabancının yurda giriş tarihinden itibaren 20 gün içinde en yakın nüfus müdürlüğüne giderek adres kaydını yaptırması gerekmektedir. PTT Kargo Takip sistemi üzerinden çalışma izni başvuru numaranızın önüne 268004 sayısını ekleyerek elde edeceğiniz 13 haneli barkod numarası ile gönderi takibini yapabilirsiniz.

Çalışma iznini kimler alabilir?

- Hastaneler, eczaneler, veteriner klinikleri ve hayvan hastaneleri ile buralarda çalışanlar, zorunlu sağlık randevusu olanlar. - İlaç, tıbbi cihaz, tıbbi maske ve dezenfektan üretimi, nakliyesi ve satışını yapan iş yerleri ile buralarda çalışanlar.

Çalışma izni için ne gerekli?

Çalışan Tarafından Temin Edilecek Belgeler
  • Yurtiçi başvurusu ise en az 6 aylık ikamet izni.
  • Yurtdışı başvurusu ise konsolosluk referans numarası
  • Pasaport kopyası
  • Diploma veya geçici mezuniyet belgesi kopyası
  • 1 Vesikalık fotoğraf.

Çalışma izni nasıl alınır yabancı?

En az altı ay geçerli bir oturma iznine sahip olan yabancılar için Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığına E Devlet üzerinden Online başvuruda bulunulur, Yabancının geçerli ikamet iznine sahip olmadığı durumlarda ikamet ettiği ülkenin ya da yasal bir ikametinin olduğu başka bir ülkenin Türk Büyük Elçiliği veya ...

Çalışma izni başvurusu ne zaman sonuçlanır?

Usulüne uygun olarak yapılan çalışma izni başvuruları, belgelerin tam ve eksiksiz olması kaydıyla Bakanlık tarafından en geç otuz (30) gün içinde sonuçlandırılır. Başvurunun eksik evrak ile yapıldığının Bakanlıkça tespiti halinde, eksik evrakların tamamlanması istemiyle başvuru sahibine bilgi verilir.

Çalışma izni onayı nereden alınır?

Sokağa çıkma yasağında çalışma izin belgeleri, kısıtlamada muaf olanlar için e başvuru ekranından alınacak. Çalışan vatandaşların çalışma izni alması için e-Devlet üzerinden SGK ekranından müracaat yapması gerekecek.

Ikamet izni çalışma izni yerine geçer mi?

Çalışma izni ikamet izni yerine sayıldığı için süresi devam ettiği sürece ikamet izni alınması gerekmemektedir. Ancak çalışma izninin süresi dolması halinde ikamet izni gibi 10 gün daha yasal hakkı olup bu süre içinde amacına uygun ikamet iznine başvuru yapılabilir.

Mülteci çalışma izni nasıl alınır?

Türkiye'de çalışan yabancı uyruklu vatandaşların çalışması 6735 Sayılı Uluslararası İşgücü Kanununa göre, izne tabiidir. Beyaz renkli uluslararası koruma kartınızı aldıktan sonra üzerinden 6 ay geçtiği takdirde, çalışma izni başvurusu yapabilirsiniz.