Geniz akıntısı ameliyat gerektirir mi?

İçindekiler:

  1. Geniz akıntısı ameliyat gerektirir mi?
  2. Geniz akıntısı ile balgam aynı şey mi?
  3. Geniz Balgamına ne iyi gelir?
  4. Geniz akıntısı ne kadar sürer?
  5. Boğaz enfeksiyonu için hangi antibiyotik kullanılır?

Geniz akıntısı ameliyat gerektirir mi?

Sinüzit hastalığı ve alerjik nezle varsa, bunların da belirlenmesi ve tedavi edilmeleri gereklidir. Geniz akıntısına yol açan neden sinüzit veya burun eti büyümesiyse ve bu durumlar uzun süreli ilaç tedavileri ile düzelmiyorsa, bu hastalıkların ameliyatla tedavisi sayesinde geniz akıntısını çözüme ulaştırabiliyoruz.

Geniz akıntısı ile balgam aynı şey mi?

Geniz akıntısından çıkan mukus, sümük ya da balgam olarak dışarı çıkarılabilir. Mukusun boğazı orta kulağa bağlayan östaki borusunu tıkadığı vakalarda ağrılı bir kulak enfeksiyonu görülebilir. Bir başka belirti olarak geniz akıntısı nedeniyle sinüs pasajları tıkanırsa bireyde sinüs enfeksiyonu da görülebilir.

Geniz Balgamına ne iyi gelir?

Bol bol su içerek katılaşan balgamın yumuşayıp atılmasına yardımcı olabilirsiniz. Sıcak suyla duş alırken 5-10 dakika buharı soluyabilir ve bir kâse sıcak suyun içine nane ya da okaliptüs yağı damlatarak derin nefesler alabilirsiniz. Bir bardak ılık su içine 1 yemek kaşığı limon suyu ekleyerek içebilirsiniz.

Geniz akıntısı ne kadar sürer?

Geniz akıntısının tedavi süresi farklı farklı. Geniz akıntısının nedeni örneğin bir nezle veya grip ise, genellikle 5 ila 10 gün sürelik bir tedavi ile düzelir. Akut iltihaplı sinüzitlerde 10 ila 14 gün tedavi uygulanır; bazen basamak tedavisi ile süre uzatılabilir.

Boğaz enfeksiyonu için hangi antibiyotik kullanılır?

Bademcik iltihabında en sık kullanılan antibiyotikler, penisilin veya penisilin türevi ilaçlardır.