Bilimsel makalenin içeriği nasıl oluşturulur?

İçindekiler:

  1. Bilimsel makalenin içeriği nasıl oluşturulur?
  2. Bilimsel bir yazı nasıl yazılır?
  3. Bilimsel bir makale nasıl yazılır?
  4. Bilimsel Araştırma Yöntemleri makale nasıl yazılır?
  5. Makale hangi bölümlerden oluşur?
  6. Bilimsel bir yazı hangi bölümlerden oluşur?
  7. Bilimsel bir metin nasıl yazılır?
  8. Araştırma makalesi neden yazılır?
  9. Bir makale kaç bölümden oluşur?
  10. Makale yapısı nasıl olmalı?
  11. Akademik dergilerde yayınlanan bilimsel makaleler kaç bölümden oluşur?
  12. Makale nedir çeşitleri nelerdir?
  13. Bilimsel yazılarda anlatım teknikleri nelerdir?
  14. Bilimsel metinlerde hangi dil kullanılır?
  15. Makale formatı nasıl olmalı?

Bilimsel makalenin içeriği nasıl oluşturulur?

Bilimsel Makale Nasıl Yazılır?
  1. Başlık. Makalede belirtilen konunun içeriğini sade, açık ve yeterli bir biçimde yansıtacak nitelik sergilemeli, büyük harflerle ve koyu yazılmalıdır. ...
  2. Yazar İsimleri. ...
  3. Anahtar Sözcükler. ...
  4. Giriş ...
  5. Özet / Öz. ...
  6. Ana Metin. ...
  7. Sonuç ...
  8. Tartışma.
Daha fazla öğe...

Bilimsel bir yazı nasıl yazılır?

Bilimsel yazının biçimi; yalın, mantığa uygun, dengeli olmalıdır. Bilimsel yazı yazılması sırasında kullanılan terimlerde bir örneklik sağlanması çok önemlidir. Aynı kavramı yansıtmak için, yazının her yerinde aynı terim kullanılmalıdır. Bilgilerin sunuluş biçiminde de bir örneklik korunmalıdır.

Bilimsel bir makale nasıl yazılır?

Bilimsel makale, bilimsel yazım kuralları temel alınarak, özgün araştırma sonuçlarının açıklandığı, yazılmış ve basılmış bir rapordur. Giriş, yöntemler, sonuç ve tartışma bölümlerini içerir. Bilimsel makale akademik konuları içerir. Kullanılan kaynakların gösterilmesi zorunludur.

Bilimsel Araştırma Yöntemleri makale nasıl yazılır?

-Problemin ne olduğu ve kapsamı, mümkün olan bütün açıklıkla sunulmalıdır. -Araştırmada kullanılan yöntem (ve eğer gerekli görülürse neden o yöntemin seçildiği) açıklanmalıdır. -Araştırmanın ana bulguları belirtmelidir. -Bulguların ortaya çıkardığı ana sonuçlar ortaya konmalıdır.

Makale hangi bölümlerden oluşur?

sıra ile bulunması gerekmektedir. Giriş, Materyal ve Metot, Bulgular, Tartışma ve Sonuç gibi kısımlarda her ne kadar önerilmese de bir takım alt başlıklar oluşturabilir ve parçalara bölünebilir.

Bilimsel bir yazı hangi bölümlerden oluşur?

başlık sayfası, özet, giriş, gereç ve yöntem, bulgular, tartışma ve kaynaklar bölümlerinden oluşur.

Bilimsel bir metin nasıl yazılır?

Bilimsel bir yazının en önemli özellikleri açıklık ve kesinliktir. Bu metinler, alanlarında gerekli donanımlara sahip kişiler tarafından kısa, öz ve hemen anlaşılır bir nitelikte yazılır. Bilimsel metinlerin deneme, fıkra, makale gibi öğretici yazılara göre daha ciddi bir üslubu vardır.

Araştırma makalesi neden yazılır?

Araştırma makalesi, bir konu hakkında bir fikir oluşturmanızı, bu konu hakkında araştırma yapmanızı ve bu konuda uzman bilgisi edinmenizi, ardından kapsamlı araştırmalarınız sonucunda bulduğunuz bilgilerle kendi görüş ve iddialarınızı desteklemenizi gerektirir.

Bir makale kaç bölümden oluşur?

Görüldüğü üzere, bilimsel bir makale 8 önemli parçadan oluşmaktadır. Uluslararası dergilerde makalenin yer bulabilmesi ve yayınlanabilmesi için bu 8 bölümün tam olarak makale içerisinde verilen sıra ile bulunması gerekmektedir.

Makale yapısı nasıl olmalı?

Makalenin hazırlanmasında geçerli bilimsel yöntemlere uyulmalı, çalışmanın konusu, amacı, kapsamı, hazırlanma gerekçesi vb. bilgiler yeterli ölçüde ve belirli bir düzen içinde verilmelidir. Bir makalede sıra ile öz, ana metnin bölümleri, İngilizce genişletilmiş özet (Summary), kaynakça ve (varsa) ekler bulunmalıdır.

Akademik dergilerde yayınlanan bilimsel makaleler kaç bölümden oluşur?

Görüldüğü üzere, bilimsel bir makale 8 önemli parçadan oluşmaktadır. Uluslararası dergilerde makalenin yer bulabilmesi ve yayınlanabilmesi için bu 8 bölümün tam olarak makale içerisinde verilen sıra ile bulunması gerekmektedir.

Makale nedir çeşitleri nelerdir?

Makale her konuda yazılabilir. Makalenin yazılacağı konu güncel olabileceği gibi, felsefî, bilimsel, sanatsal da olabilir. Ancak edebi makale sanatla ilgili konuları işler. Makaleler niteliklerine göre temelde “edebî makale” ve “meslekî makale” olmak üzere iki grupta toplanabilir.

Bilimsel yazılarda anlatım teknikleri nelerdir?

Bilimsel metinlerde nesnel bir anlatım benimsenir. Kişisel düşünceler ve yorumlar anlatıma katılmaz. Ortaya konan nesnel görüşler ise sağlam kaynaklara dayandırılır ve bu kaynaklar yazının sonunda belirtilir. Bilimsel metinlerde açık, anlaşılır bir dil kullanılır.

Bilimsel metinlerde hangi dil kullanılır?

Bilimsel metinlerde açık, anlaşılır bir dil kullanılır. Dilin göndergesel işlevi öne çıkar. Terimlere çokça yer verilir. Bu metinler çok anlamlılığa kapalıdır.

Makale formatı nasıl olmalı?

Makaleler Microsoft Word programı kullanılarak Times New Roman karakterinde, 1 satır aralıklı olarak ve kenara dayalı şekilde yazılmalıdır. Metin için 12 punto, dipnotlar için 10 punto kullanılmalıdır. Başlık 12 punto kullanılarak, bold karakterlerle ve sayfa ortalanarak yazılmalıdır.