Adam değilsin hakaret mi?

İçindekiler:

  1. Adam değilsin hakaret mi?
  2. Beceriksiz demek hakaret midir?
  3. Namussuz demek hakaret mi?
  4. Lavuk demek hakaret mi?
  5. Mal demek hakaret sayılır mı?
  6. Cahil demek suç mu?
  7. Hakarete uğrayan bir kimse manevi tazminat davasını hangi mahkemede açılmalıdır?

Adam değilsin hakaret mi?

Yargıtay 4. Ceza Dairesi, "Okumuşsun da adam olamamışsın" sözünün hakaret olmadığına, kaba ve nezaket dışı davranış, ağır eleştiri niteliğinde olduğuna hükmetti.

Beceriksiz demek hakaret midir?

Beceriksiz Herif ve Karaktersiz Kelimesi Hakaret Olarak Kabul Edilemez. 1- Hakaret fiillerinin cezalandırılmasıyla korunan hukuki değer, kişilerin onur, şeref ve saygınlığı olup, bu suçun oluşabilmesi için, davranışın kişiyi küçük düşürmeye matuf olarak gerçekleşmesi gerekmektedir.

Namussuz demek hakaret mi?

Hakaret Suçu Ne Şekilde İşlenir Görüldüğü üzere, hakaret suçunda önemli olan kişiyi rencide eden, toplum içinde değersizleştiren fiillerin cezalandırılmasıdır. Bir kişiye açık açık “kansız”, “namussuz”,“salak”, “aptal”, “hayvan”, gibi sözler söylemenin hakaret suçunu oluşturacağı kuşkusuzdur.

Lavuk demek hakaret mi?

Hulki Aktunç, “Lavuk”'un argoda kötü bir anlam kazanmadığı “adam, erkek” olarak kullanıldığını yazar. “ Bu kelime istanbul ağzında hatta ve hatta sempatik bir kelimedir. “garip işler yapan ama içinde kötülük olmayan adam” (Uludağ Sözlük) olarak yorumlayanlar da bulunuyor.

Mal demek hakaret sayılır mı?

Savcılık karar verdi: 'Mal' demek hakaret değil.

Cahil demek suç mu?

Ayrıca TDK'ya göre cahil kelimesi hakaret veya üslupsuzluk değildir.

Hakarete uğrayan bir kimse manevi tazminat davasını hangi mahkemede açılmalıdır?

Maddi ve manevi tazminat davası, tüm davalar için yetkili yer olan davalının ikametgahında, davalı tüzel kişi (şirket, vakıf, dernek, üniversite vs.) ise tüzel kişinin merkezinin bulunduğu yerdeki asliye hukuk mahkemesinde açılabilir (Hukuk Muhakemeleri Kanunu md.6).