PDR den mezun olunca ne olunur?

İçindekiler:

  1. PDR den mezun olunca ne olunur?
  2. PDR kaç yıl okunuyor?
  3. PDR nedir nerede çalışır?
  4. Psikolojik danışman ne kadar maaş alır?
  5. Psikolojik danışmanlık nasıl olunur?
  6. Iyi bir psikolojik danışman nasıl olmalı?

PDR den mezun olunca ne olunur?

PDR mezunları rehber öğretmen olabilir, psikolojik danışman olarak, danışmanlık merkezlerinde hizmet verebilir veya kendi işini kurabilir. Ayrıca aile danışmanlığı, klinik psikoloji merkezlerinde ve çocukları için oyun terapi merkezlerinde de iş bulabilirler.

PDR kaç yıl okunuyor?

Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık, üniversitelerde Eğitim Fakültesi kapsamında eğitimi verilmekte olan ve yalnızca Eşit Ağırlık puan türünden öğrenci kabul eden 4 yıllık bir lisans bölümüdür.

PDR nedir nerede çalışır?

PDR aslında Psikolojik danışmanlık ve rehberlik servisi olarak da bilinmektedir. Genel olarak okullarda çalışmakta olan PDR mezunları aynı zamanda başka bir çok alanda da çalışma imkanı bulurlar. ... PDR eğitimi, üniversitelerin eğitim fakültelerinde verilmektedir.

Psikolojik danışman ne kadar maaş alır?

Bir psikolojik danışman, aylık ortalama olarak orta okul ve lise dengi okullarda 4000-TL ile 4.550-TL aralığında maaş almaktadır. Rehberlik ve araştırma merkezinde çalışanlar ise daha yüksek maaşlar almakta olup maaş aralıkları 5.500-TL ile 6.500-TL arasında değişmektedir.

Psikolojik danışmanlık nasıl olunur?

Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık alanında çalışmak için üniversitelerin dört yıllık eğitim veren Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik bölümünden mezun olma şartı bulunmaktadır. Belli alanlarda uzmanlaşmak için yüksek lisans yapmak gerekir.

Iyi bir psikolojik danışman nasıl olmalı?

Psikolojik danışmanda olması gerektiği belirtilen özelliklerden bazıları yeniliklere açık olmak, özgüvenli olmak, değişime açık olmak, güçlü ve zayıf yönlerinin farkında olmak, sabırlı olmak, empati kurabilmek, dürüst ve saydam olmak, alaycı olmayan mizah anlayışına sahip olmak, eleştirilere açık olmak, kendine ( ...