Birine iftira atmak nedir?

İçindekiler:

  1. Birine iftira atmak nedir?
  2. Peygamber Efendimize iftira atan kişi ile ilgili hangi sure gelmiştir?
  3. İftira nedir dini?
  4. İftira nedir kısaca tanımı?
  5. Birine iftira atmak ne kadar günahtır?
  6. Hz Aişe kaç yaşında evlendi ayet?
  7. IFK olayı hangi surede geçer?
  8. Bühtan iftira ne demek?
  9. Iftira suçu hangi mahkemede görülür?

Birine iftira atmak nedir?

Sözlükte “yalan söylemek, uydurmak, asılsız isnatta bulunmak” gibi mânalara gelen iftirâ, terim olarak “bir kimseye asılsız olarak suç, günah yahut kusur sayılan bir söz, davranış veya nitelik isnat etmek” anlamında kullanılmaktadır.

Peygamber Efendimize iftira atan kişi ile ilgili hangi sure gelmiştir?

Nur Suresi'nin 11-20. ayetleri ise Aişe'nin masumiyetini destekliyor, iftirayı duyup sessiz kalanları eleştiriyor, iftirayı yayanların cezalandırılacağını bildiriyor ve zina suçunun ispatlanması için 4. ayetteki dört şahit şartını hatırlatıyordu.

İftira nedir dini?

Arapça sözlükte, “uydurmak, yalan söylemek, asılsız isnatta bulunmak" anlamına gelen “iftira” kavramı, dini terim olarak: “bir kimseye işlemediği bir suç, günah yahut kusur sayılan bir söz, davranış veya nitelik isnat etmek” anlamında kullanılmaktadır.

İftira nedir kısaca tanımı?

İftira, Türk Ceza Kanunu'nun "Adliyeye Karşı Suçlar" bölümü, 267. maddede "yetkili makamlara ihbar veya şikayette bulunarak ya da basın ve yayın yoluyla, işlemediğini bildiği hâlde, hakkında soruşturma ve kovuşturma başlatılmasını ya da idarî bir yaptırım uygulanmasını sağlamak için bir kimseye hukuka aykırı bir fiil ...

Birine iftira atmak ne kadar günahtır?

İftira atan kişi dünyada maneviyatına, ahirette de amellerine zarar vermiş olur. Ortaya atılan asılsız söylemler kişiler arasındaki sevgi ve saygı gibi insani değerlerin de kaybolmasına neden olur. İftira atmanın gelenek haline getirildiği bir ortamda, insanların birbirine güven duyması da mümkün değildir.

Hz Aişe kaç yaşında evlendi ayet?

Peygamber Medine'ye göçtükten iki yıl sonra Ayşe ile evlendiğine göre (el-İsâbe: 4/359) demek ki evlendiği zaman Ayşe en az 15 yaşında idi. Ayrıca Ayşe, Peygamber'le nişanlanmadan önce Cübeyr ibn Mut'im'e nişanlı veya sözlü idi.

IFK olayı hangi surede geçer?

Adını, Kur'an'daki olaya ilişkin âyetlerde (en-Nûr 24/11-22) iki defa geçen (en-Nûr 24/11, 12) ifk kelimesinden alır. İfk "iftira, en kötü ve en çirkin yalan" demektir (bk.

Bühtan iftira ne demek?

Kara çalma, iftira. Birisine yalandan bir şey isnad etme.

Iftira suçu hangi mahkemede görülür?

İftira davası, asliye ceza mahkemesi tarafından görülür. Mahkemeye müracaat edecek kişi, iftiraya uğradığını, yanlış beyanlarla hedef gösterildiğini kanıtlayacak nitelikte delillere sahip olmalıdır. Asliye ceza mahkemesine dilekçe yazılması, bu dilekçede incelenmesi gereken konunun açıkça ifade edilmesi gerekir.