Boyun düzleşmesi için nasıl yastık kullanılmalı?

İçindekiler:

  1. Boyun düzleşmesi için nasıl yastık kullanılmalı?
  2. Boyun düzleşmesi için ne yapılmalı?
  3. Ortopedik yastık nasıl olmalı?
  4. Boyun düzleşmesi fizik tedaviyle geçer mi?
  5. Ortopedik yastık alirken nelere dikkat edilmeli?

Boyun düzleşmesi için nasıl yastık kullanılmalı?

Boyun düzleşmesi için de boyun kıvrımını destekleyen yastıklar ile ortopedik yastık seçimlerine yönelmeniz doğru bir tercih olacaktır. Ayrıca yatış pozisyonunuza göre alçak, yüksek veya sert/orta sert yastık seçimlerinden birine yönelebilirsiniz.

Boyun düzleşmesi için ne yapılmalı?

Tedavide ilk aşamada fiziksel tıp yöntemleri tercih edilir. Fizik tedavi olarak çeşitli boyun ve postür egzersizleri, boyun traksiyonları ve masajlar hem bölgedeki kasların güçlendirilmesi, hem omurganın bası belirtilerinin rahatlatılması hem de kemik yapıların düzenlenmesi açısından faydalıdır.

Ortopedik yastık nasıl olmalı?

Yastık enseyi ve boynumuzdaki iki ayrı eğriyi destekleyecek şekilde kullanılmalıdır. Yattığımız zaman baş hafifçe önde olmalı ve ensemiz boşlukta kalmamalı. Yastık genişliği omuz genişliğine uygun olmalı ve omuzlar hafifçe yastığın kenarına gelmelidir. Doğru yükseklik 10 ile 13 santimlik yüksekliktir.

Boyun düzleşmesi fizik tedaviyle geçer mi?

Boyun düzleşmesi için uygulanan fizik tedavilerinin başarı oranları son derece yüksektir. Fizik tedavi sayesinde hastaların boyun kasları güçlendirilir ve hastaların daha rahat etmesi sağlanır.

Ortopedik yastık alirken nelere dikkat edilmeli?

Bu nedenle kendinize özel bir yastık seçimi tercih yapacağınız zaman boyun bir kavis özelliklerinize, boyun uzunluğunuza ve omuz yüksekliğinize dikkat etmeniz gerekir. Bu sayede tamamen sizin için uyum sağlayacak ve anatomik yapınıza uyuyacak bir ortopedik yastık tercihi sağlayabilirsiniz.