Araç plakasına yazılan cezayı nasıl öğreniriz?

İçindekiler:

  1. Araç plakasına yazılan cezayı nasıl öğreniriz?
  2. Plakaya yazılan cezayı kim öder?
  3. Ödenen trafik cezalarını nereden görebilirim?
  4. Plakaya yazılan ceza ödenmezse ne olur?

Araç plakasına yazılan cezayı nasıl öğreniriz?

Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB) Sorgulama SMS (kısa mesaj) aracılığı ile yapılıyor. Telefonumuzun mesaj bölümüne girerek, sorgulama yapmak istediğimiz aracın plaka numarasını, tescil tarihini ve TC Kimlik numaramızı yazarak 1189'a göndermemiz gerekiyor.

Plakaya yazılan cezayı kim öder?

Kiralık araçlarda trafik cezalarını kim öder, cezalar kime yazılır? Araç kiralama için trafik cezalarını kimin ödediği sıkça sorulan bir soru. Kiralık araçlarda yapılan trafik ihlallerinde cezaları sürücü öder.

Ödenen trafik cezalarını nereden görebilirim?

Araç sahipleri PttAVM.com, HGS Kurumsal, HGS Web ve Mobil Uygulamaları üzerinden PTT ayrıcalığı ile Trafik Cezalarını da zahmetsizce sorgulayabilecekler. Plaka No ve TCKN/VKN bilgilerinizi girerek Trafik Ceza tutarlarınızı kolayca sorgulayabilir ve ödemenizi güvenli bir şekilde yapabilirsiniz.

Plakaya yazılan ceza ödenmezse ne olur?

Trafik cezaları zamanında ödenmiş olduğu takdirde karlı çıkılabilecek olan cezalar arasında yer alıyor. Peki, kesilen bir cezanın ödenmemesi durumunda ne olur? Sorunun ilk yanıtı aslında çok basittir. Tüm vergilerde olduğu gibi trafik cezaları da ödenmediği takdirde ilk aydan itibaren her ay katlanarak zamlanır.