Kasık fıtığı tedavisi nasıl yapılır?

İçindekiler:

  1. Kasık fıtığı tedavisi nasıl yapılır?
  2. Kasık fıtığı kendiliğinden geçer mi?
  3. Kasık fıtığı ameliyatını kim yapar?
  4. Kasık fıtığı için hangi bölüme gitmeliyim?

Kasık fıtığı tedavisi nasıl yapılır?

Kasık fıtığı tedavisi nasıl yapılır? İlaçla ya da farklı diğer yöntemlerle iyileştirilemeyen kasık fıtığının tek tedavisi cerrahi operasyondur. Ameliyat açık ya da kapalı (laparoskopik) olmak üzere iki farklı türde yapılabilir. Açık ameliyat yönteminde fıtığın olduğu bölgeye 4-5 cm uzunluğunda bir kesi atılır.

Kasık fıtığı kendiliğinden geçer mi?

Kasık fıtığı ilaçla veya yaşam koşullarını değiştirmekle düzelebilen bir sağlık problemi değildir. Kasık fıtığının tedavisinde tek yol, cerrahi müdahaledir. Sadece ameliyat edilemeyecek fizyolojiye sahip kişiler ve ileri yaşta hastalar, doktorun yönlendirmesi doğrultusunda nadiren kasık bağı kullanabilir.

Kasık fıtığı ameliyatını kim yapar?

Fıtık şikayetlerine genel olarak ortopedi bölümü bakar. Bel, boyun, kasık ya da göbek kısmında meydana gelen fıtık belirtileri ortopedi uzmanı tarafından takibe alınarak, şikayetlerin fıtık olup olmadığı eğer fıtık ise hangi aşamada olduğunun tespit edilmesi için bir takım tıbbi işlemleri yapılıyor.

Kasık fıtığı için hangi bölüme gitmeliyim?

Yumuşak ve içe bastırılabilir durumdaki bu şişlikler, karın içi basıncın arttığı durumlarda görünür ve kişi yattığında yok olur. Şişlik üzerinde yanma ve ağrı hissi olabilir. Kasık fıtığı için genel cerrahi birimine başvurabilirsiniz.