The device ne demek?

İçindekiler:

  1. The device ne demek?
  2. Audio Türkçesi nedir?
  3. Text ne demek türkçe?
  4. Dibaçe ne demek?
  5. Status uygulaması nedir?
  6. Status Latince ne demek?
  7. Audio Apps ne demek?
  8. Audio Input ne demek?
  9. Video text nedir?
  10. Dibace Bölümü Nedir?
  11. Edebiyatta Dibace ne demek?
  12. Status uygulaması ne işe yarar?
  13. Status ne işe yarar?
  14. Status quo ne demekdi?
  15. Audio in girişi nedir?

The device ne demek?

İsim aygıt, cihaz, makine, alet, araç.

Audio Türkçesi nedir?

Audio kelimesinin sözlük anlamı sestir. Bunun dışında işitsel manasında da kullanılır. İngilizce Olan Audio Kelimesinin Türkçe Anlamı Nedir? İngilizcede Audio kelimesi hem ses hem de sesli anlamına gelir.

Text ne demek türkçe?

Ingilizce-Türkçe Çeviri İsim metin. ... İsim asıl kitap veya yazı.

Dibaçe ne demek?

DÎBÂCE. (ﺩﻳﺒﺎﺟﻪ) i. (< Fars. dіbā-ce “bir tür has ipek parçası”) [Kelime önceleri yazma eserlerin genellikle tezhip ve yaldızlarla süslü ilk sayfaları için kullanılmıştır] Ön söz, başlangıç, mukaddime: Bu dîbâce-i kitâbı böyle uzatmaktan murad ne idi? (Eşrefoğlu Rûmî).

Status uygulaması nedir?

WhatsApp, Snapchat benzeri şifrenlenmiş Status özelliğini kullanıma sundu. ... WhatsApp kullanıcıları Status sekmesi üzerinden küçük efekt ve şekillerle müdahale edebildikleri fotoğraf, video ve GIF'leri uçtan uca şifrelenmiş olarak birbirleriyle paylaşabilecek ve bu paylaşımlar 24 saat sonra kendiliğinden silinecek.

Status Latince ne demek?

Status terimi, tıp dilinde kullanılan Latince bir kelimedir. ... Status teriminin tıbbi anlamı; n. Durum, hal, vaziyet.

Audio Apps ne demek?

Audio Service App, kullanıcıların işitme sistemlerinden en iyi şekilde yararlanmasını sağlar. İster doğrudan ses akışı, uzaktan kumanda, doğrudan telefon görüşmesi (iOS akıllı telefonlarla), ses kontrolü, yön ayarları olsun, hepsi bu uygulamada.

Audio Input ne demek?

ASIO (Audio Stream Input/Output), dijital ses işlemlerinin düşük gecikme süreleriyle (low latency) yapılabilmesini sağlayan bir protokoldür. Steinberg tarafından geliştirilmiş bu protokol, müzik yazılımlarıyla ses kartları arasında bir arayüz oluşturur.

Video text nedir?

Videoteks, genel olarak bir televizyon veya bir bilgisayar terminalinde görüntülenmek üzere bir kullanıcıya bilgisayar benzeri formatta bilgi (genellikle metin sayfaları) iletmek için kullanılan bir sistemdi.

Dibace Bölümü Nedir?

Genel olarak bir divanın tertibi şöyledir: 1) Mukaddime/Dîbâce (=Önsöz): Klasik Türk edebiyatında daha çok manzum eserlerin baş tarafına konan ve eserin yazılış sebebini, mahiyetini, muhtevasını açıklayan sunuş yazılarıdır.

Edebiyatta Dibace ne demek?

"Bir kitabın mukaddimesi, önsöz" anlamında dîbâce kelimesinin yanı sıra eskiden ve günümüzde bazı mâna farklarıyla birlikte "mukaddime, mukaddeme, mukaddimât, takdim, ifade, meram, ifâde-i mahsûsa, ifâde-i merâm, iftitah, methal, temhîd, tasdîr, giriş, başlangıç, önsöz, ilk söz, birkaç söz, sunuş, sunu" gibi ...

Status uygulaması ne işe yarar?

WhatsApp Status'un güzel tarafı ise istemediğinizde kapatabiliyor olmanız. Bunun dışında WhatsApp uygulamasına gelen güncelleme ile bu özellik aktif oldu. Tahmin edebileceğiniz üzere durumlarınıza fotoğraf, video ya da GIF görselleri ekleyebilir, çeşitli emojiler ve çizimlerle bu görselleri kişiselleştirebilirsiniz.

Status ne işe yarar?

Durum özelliği metin, fotoğraf, video ve GIF'lerden oluşan ve 24 saat sonra kaybolan güncellemeler paylaşmanıza olanak tanır.

Status quo ne demekdi?

Status quo veya statüko, bir olgunun günümüzdeki durumunu belirten bir Latince deyiştir. "Statükoyu sürdürmek", var olan durumu olduğu gibi korumak anlamına gelir. Bu deyişle ilintili farklı bir kavram olan status quo ante "olguların geçmişteki durumunu" belirtir.

Audio in girişi nedir?

Türkçeye olduğu gibi aktarılan bu sözcük Türkçe bir ifade ile kullanılmaz. Genel olarak, ses girişi ya da aux ses girişi olarak adlandırılır. ... Aux çoğunlukla 3.5 mm jack desteği ile kullanılır. 5 mm jack ise çoğunlukla ses sistemlerinde ve kulaklıklarda yaygın olarak kullanılan bir giriş sistemidir.