Bebeklerde gaz damlası zararlı mı?

İçindekiler:

  1. Bebeklerde gaz damlası zararlı mı?
  2. Zinco gaz damlası bebeklerde kullanılır mı?
  3. Zinco bebeklerde nasıl kullanılır?
  4. Zinco şurup kaç aylık bebeklere verilir?

Bebeklerde gaz damlası zararlı mı?

Dr. Murat Tuncer, aileleri uyarıyor: "Bu damlaları kullanan bebekler ileride ciddi kabızlıklar yaşıyor. Bu da kolon kanserini tetikleyen en önemli nedenler arasında. Anneler bu ilaçları kullanmasın." Tuncer'e göre, gaz sancısı ilaçlarının Tarım ve Köyişleri Bakanlığı tarafından ruhsatlandırılması da sakıncalı.

Zinco gaz damlası bebeklerde kullanılır mı?

Yeni formülünde, çinko ve sindirime yardımcı olan kimyon ve dere otu bitkisel yağları bulunuyor. Tamamen doğal ve bitkisel içeriğe sahip yeni formülüyle Zinco Damla'yı, anneler bebeklerinde oluşan gaz sancılarını azaltmaya yardımcı olmak amacıyla güvenle kullanabiliyor.

Zinco bebeklerde nasıl kullanılır?

Genel olarak kullanımı ise günde 3 defa 4'er damla şeklinde belirtilir. Ancak doktorunuzla konuşarak, bebeğinizin gaz yoğunluğuna göre kullanımını artırabilirsiniz. Kullanmadan önce doktorunuza başvurarak, içeriğindeki etken maddelere karşı, bebeğinizin alerjen testlerini yaptırmış olmalısınız.

Zinco şurup kaç aylık bebeklere verilir?

6-12 ay: Önerilen günlük doz 3 mg (pipetle 1.5 ml) ve maksimum doz 5 mg'dır. 1-3 yaş: Önerilen günlük doz 3 mg (pipetle 2 ml) ve maksimum doz 7 mg'dır. 4-8 yaş: Önerilen günlük doz 5 mg (pipetle 4 ml) ve maksimum doz 7 mg'dır. 9-13 yaş: Önerilen günlük doz 8 mg (pipetle 6 ml) ve maksimum doz 20 mg'dır.