Spiral kimlere takılmaz?

İçindekiler:

  1. Spiral kimlere takılmaz?
  2. Spiral ipi elle hissedilir mi?
  3. Spiral elle kontrol edilir mi?
  4. Kadınlarda spiral nasıl çıkarılır?

Spiral kimlere takılmaz?

Spiral Kimlere Takılmaz?
  • Kalp kapağı problemi olanlar için tercih edilmez.
  • Rahmin konjenital (doğuştan gelen) sorunları ya da sonradan oluşan yapısal anomalileri çift rahim, küçük ve kısa rahim, rahim içi miyom, rahim ağzı darlığı olanlara takılmaz.
  • Şiddetli adet sancısı ya da âdet kanaması olanlara takılmaz.
Daha fazla öğe...

Spiral ipi elle hissedilir mi?

Spiralin ipleri rahim ağzından hafifçe sarkacak şekilde kesilir. Spiralin iplerinin olması rahimden rahatça çıkarılması için gereklidir. **Spiralin cinsel ilişki esnasında partneri tarafından spiralin hissedilmesi (normalde spiral asla hissedilmez. Eğer hissediliyorsa büyük ihtimalle spiral yerinden kaymıştır).

Spiral elle kontrol edilir mi?

Spiralin çıkartılması kolay ve ağrısız bir işlemdir. Adetsiz dönemde de çıkartılabilir. Jinekolojik muayene esnasında spiralin ipi bir aletle tutularak çekilir. Nadiren spiral rahim içine gömülebilir, ipi kopabilir ya da görülmeyebilir böyle durumlarda özel aletler yardımı ile çıkarılır.

Kadınlarda spiral nasıl çıkarılır?

Muayenede ipi görünmeyen spirallerde, spiral rahim içindeyse, histeroskopi yöntemi ile spiral çıkarılır. Histeroskopi dediğimiz kameralı alet yardımıyla rahim ağzından girilerek spiralin ipi bulunur ve çekilip alınır. Rahme yapışık veya gömülü spirallerin çıkarılmasında da aynı yöntem kullanılır.