Ehliyete el konulursa ne olur?

İçindekiler:

  1. Ehliyete el konulursa ne olur?
  2. Ehliyetime el konuldu nereye itiraz etmeliyim?
  3. Ehliyet sicili ne zaman silinir?
  4. 2 kez alkolden ehliyeti alınanlar ne yapmalı?
  5. Hız cezasından ehliyet alınır mı?
  6. Hangi durumlarda ehliyete 6 ay el konulur?
  7. Alkollü araç kullanma cezasına itiraz nereye yapılır?
  8. Alkol cezasına itiraz nereye yapılır?
  9. Alkol cezası sicilden ne zaman silinir?

Ehliyete el konulursa ne olur?

Eğer 1 yıl içinde ilk kez 100 ceza puanına ulaşmışsanız ehliyetinize 2 ay süreyle el konulur. Süre sonunda ise ehliyetinizi geri alabilirsiniz. ... Ehliyetinize ceza puanından ötürü el konulduğu halde trafiğe çıkma durumunda Trafik Karayolları Kanuna göre 1407 ₺ para cezasına tabii tutulursunuz.

Ehliyetime el konuldu nereye itiraz etmeliyim?

Ehliyete el koyma işlemi idari bir işlemdir. 2013 düzenlemesine kadar ehliyete el konulmasına itiraz hususu idare mahkemesinde iptal davasına konu edilirken artık yeni düzenleme ile birlikte sulh ceza hakimine itiraz edilmektedir.

Ehliyet sicili ne zaman silinir?

Ehliyet ceza puanı 1 yılın sonunda sıfırlanır. Ehliyet ceza puanı her yıl sıfırlandığı için sicilinize etkisi yıllık olmaktadır. Fakat yıl içerisinde üç defa 100 puan barajı aşıldığında ehliyetin elden alınmasına kadar sonuca gidebilmektedir.

2 kez alkolden ehliyeti alınanlar ne yapmalı?

Alkollü araç kullanmaktan 2 kez ehliyete el konulursa: Alkolden ikinci kez ehliyete el konulduğunda; İl Sağlık Müdürlüğü tarafından, “sürücü davranışlarını geliştirme eğitimi” alınır. Eğitim başarılı olursa, sürücü belgesi geri alma tutanağı ve kimlik ile, 2 yıllık sürenin bitmesinin ardından ehliyet alınabilir.

Hız cezasından ehliyet alınır mı?

Hız Sınırının Aşılması Bu durum aynı zamanda olası kazalara da yol açmaktadır. Hız sınırının %30'unun aşılması ve bu ihlalin 1 yıl içinde 5 defa tekrarlanması halinde sürücünün ehliyetine 1 yıl süreyle el konulur.

Hangi durumlarda ehliyete 6 ay el konulur?

HANGİ DURUMLARDA EHLİYETE EL KONULUR?
  • 100 ceza puanına ulaşmak,
  • Alkollü araç kullanmak,
  • Ehliyetin geçerlilik süresinin dolması,
  • Hız sınırının aşılması,
  • Ölüme sebebiyet veren kazaya karışmış olmak,
  • Sağlık durumunun bozulması,
  • Stajyer sürücü olarak kural ihlali yapmak,
  • Uyuşturucu kullanmış olmak.

Alkollü araç kullanma cezasına itiraz nereye yapılır?

Alkollü araç kullanan kişi hakkında idari para cezası uygulandığı zaman bu kişinin, idari para cezasının kendisine tebliğ edilmesinin üzerinden 15 gün içerisinde sulh ceza mahkemesine/60 gün içerisinde idare mahkemesine itirazda bulunması gerekir.

Alkol cezasına itiraz nereye yapılır?

Alkollü araç kullanma cezası iptal işlemleri nasıl yapılır bilinmelidir. Kabahatler Kanunu Madde 27- İdarî para cezası ve mülkiyetin kamuya geçirilmesine ilişkin idarî yaptırım kararına karşı, kararın tebliği veya tefhimi tarihinden itibaren en geç on beş gün içinde, sulh ceza mahkemesine başvurulabilir.

Alkol cezası sicilden ne zaman silinir?

Kural olarak hükümlüye ait adli sicil kaydı cezanın infaz edilmesinden sonra silinerek arşiv kaydına alınır. Hükümlüye ait arşiv kaydı ise 5 yıl sonra silinir.