Açıklama anlamı ne demek?

İçindekiler:

  1. Açıklama anlamı ne demek?
  2. Resmin açıklaması nedir?
  3. Açımlama yapmak ne demek?
  4. Turkcede karsilastirma ne demek?
  5. Fotoğrafın anlamı nedir kısaca?
  6. Resmin tarihçesi nedir?
  7. Alıntı yapmak ne demek?
  8. Niteleme sıfatı nasıl bulunur?
  9. Karşılaştırma nedir ve örnekler?
  10. Fotoğrafın kökeni nedir?
  11. Fotoğraf nedir nasıl oluşur?
  12. Resim ilk ne zaman ortaya çıktı?
  13. Resim hangi dönemde ortaya çıkmıştır?
  14. Alıntı cümlesi nasıl olur?

Açıklama anlamı ne demek?

Açıklama anlamı ne demek? Bir konuyu, bir olayı, bir sorunu ilgili bilim ya da bilgi dalının kurallarına uyarak aydınlatma, çözümleme işi. Belirtme, izah etme, anlatma, meydana vurma.

Resmin açıklaması nedir?

Resim, herhangi bir yüzey üzerine çizgi ve renklerle yapılan, hatta günümüzde kavramsal bir boyutta ele alınması açısından hemen her tür malzemenin de kullanılabileceği bir anlatım tekniğidir.

Açımlama yapmak ne demek?

açımlamak (-i) Bir sorunu veya konuyu ele alıp en ince noktasına kadar gözden geçirerek anlatmak, şerh etmek, teşrih etmek.

Turkcede karsilastirma ne demek?

Karşılaştırma cümleleri, birbirine yakınlığı bulunan kişi, eşya, kavram… vs. varlıkların herhangi bir yönden kıyaslanması anlamını ifade ederler. Sorularda sıkça karşımıza çıkan bu kavram, sözlükte “kişi ve nesnelerin benzer veya aynı yanlarını incelemek için kıyaslama, mukayese” olarak tanımlanmaktadır.

Fotoğrafın anlamı nedir kısaca?

Fotoğraf Hakkında Detaylı Bilgi Fotoğraf kelimesi, Yunanca photo ışık ve Latince graph iz bırakmak sözcükleri birleştirilerek oluşturulmuş bir bileşik isimdir. Anlam olarak, ışık yardımı ile iz bırakmak anlamına gelir. Fotoğraf cisimlerden yansıyan elektromanyetik radyasyonun toplanıp odaklanmasıyla oluşturulur.

Resmin tarihçesi nedir?

Resim sanatına ait ilk izlere yontma daş devrinde rastlanmaktadır. Mağaralarda yaşayan tarih öncesi toplumlarda resim sanatında, şaşılacak bir gelişme görülmektedir. ... Zamanla, mimarı yapıtlara verilen önem nedeniyle resim sanatının gelişimi durmuş, fakat süsleme ve bezeme alanında büyük ilerlemeler görülmüştür.

Alıntı yapmak ne demek?

Sözlü veya yazılı anlatımda, başka kişilerin düşüncelerine aynen yer verilmek istendiğinde alıntı yapılır. Alıntı yapılan söz, cümle ya da bölüm yazıda tırnak içinde veya parantez içinde, değiştirilmeden yazılarak gösterilir.

Niteleme sıfatı nasıl bulunur?

Niteleme sıfatları, varlıkları niteleyen yani varlıkların nasıl olduklarını gösteren sıfatlardır. Bu tür sıfatlar varlıkların durumlarını, biçimlerini, renklerini gösterirler. İsme sorulan “nasıl” sorusunun cevabı bize niteleme sıfatını verir.

Karşılaştırma nedir ve örnekler?

Karşılaştırma cümleleri, benzer yönlerin incelenebileceği gibi farkların da incelenebileceği cümlelerdir. Örnek: İlk kitabı diğerlerinden daha detaylıdır.

Fotoğrafın kökeni nedir?

Fotoğrafın kökeni nedir? Fransızca sözcük İngilizce aynı anlama gelen photograph sözcüğünden alıntıdır. (İlk kullanımı: 1839 Sir John Herschel, İng. fizikçi.) Bu sözcük Eski Yunanca phôs, phōt- φῶς, φωτ- "ışık" ve Eski Yunanca graphē γραφη "yazı, kayıt" sözcüklerinin bileşiğidir.

Fotoğraf nedir nasıl oluşur?

Fotoğraf, cisimlerden yansıyan elektromanyetik radyasyonun toplanıp odaklanmasıyla oluşturulur. ... Fotoğrafın çekilebilmesi için ışık şarttır. Işık herhangi bir kaynaktan cisme gelir. Cisimden yansıyan ışık bir algılayıcıya yani göze ya da filme ya da sensöre geldiği zaman görünür olur ve renkleri konusunda bilgi verir.

Resim ilk ne zaman ortaya çıktı?

Tarihte keşfedilen ilk resimler; kesin bir bilgi içermemekle birlikte, ortalama 30 bin yıllık oldukları varsayılan, 1994 yılında, Fransa'nın Vallon-Pont-d'Arc bölgesinde yer alan ve adını, mağarayı keşfeden Jean-Marie Chauvet'den alan, Chauvet Mağarası'nda keşfedilmişlerdir.

Resim hangi dönemde ortaya çıkmıştır?

Sanat tarihinde rastlanan ilk resim örnekleri duvar resimleridir Üst Paleolitik Çağdan (y. 4010 bin yıl önce) kalma mağara resimlerinden başlayarak bu gelenek Eski Mısır'da ve Ege uygarlıklarında da kesintisiz sürmüştü; daha sonra Rönesans'ta fresk tekniğinin geliştirilmesiyle en yetkin düzeyine ulaştı.

Alıntı cümlesi nasıl olur?

Alıntı yapılan söz, cümle ya da bölüm yazıda tırnak içinde veya parantez içinde, değiştirilmeden yazılarak gösterilir. Alıntı yapıldığında kişinin düşünceleri yazıda doğrudan aktarılmış olur.