Allah nasıl dua edilir?

İçindekiler:

  1. Allah nasıl dua edilir?
  2. Yanlis dua nedir?
  3. En güzel dua nedir?
  4. Abdestsiz okunan dua kabul olur mu?
  5. Başkası için dua edilir mi?

Allah nasıl dua edilir?

- Dua ederken vücudun kıbleye dönük olması daha faziletlidir. - Dua ederken eller açık bir şekilde omuz hizasına kaldırılabilir. - Kısık sesle ve ağlaya ağlaya yalvarırcasına içten dua etmek en güzelidir. - Korku ve ümit arası duygularla dua edilmelidir.

Yanlis dua nedir?

Yanlış dualardan biri de, adeta azarlar gibi yüksek sesle yapılan dualardır. Bu tarz bağırıp çağırma şeklinde yapılan duaların Allah'a değil, topluma yönelik olduğu kanaatini vermektedir. Oysa Allah'a yönelik dua, acz ve zelillik içinde yakarma tarzında olmalıdır.

En güzel dua nedir?

Allah'ım, bana hikmet ver ve beni salihler arasına kat. Bizi doyurup içiren ve bizi Müslümanlardan eyleyen Allah'a hamd olsun. Allah'ım, beni ve neslimi namazı devamlı kılanlardan eyle. Allah'ım, sana ve Resulüne itaat etmemizi ve bildirdiklerinle amel etmemizi nasip eyle.

Abdestsiz okunan dua kabul olur mu?

Dua etmek için abdest almak gerekmediği gibi adetli olmak da dua etmeye engel değildir. ... Zikir abdestli, abdestsiz, cünüpken, her zaman yapılabilir. Ama duanın kabul edilmesi için gönülden gelmesi, gafletle değil, bilinçli yapılması gerekir. Elbette abdest alıp iki rekât namaz kılarak dua etmek daha makbuldür.

Başkası için dua edilir mi?

Bir başkası için dua etmek aynı zamanda bir sünnettir. Bir başkası için dua etmenin pek çok fazileti vardır. Bir başkasına edilen hayırlı dua kabul olur. Aynı dua, duayı eden kişi için kendisine de etmiş gibi muamele görür.