Tapuyu ustune almak ne kadar 2021?

İçindekiler:

  1. Tapuyu ustune almak ne kadar 2021?
  2. Tapu harcından kimler muaf?
  3. Tapu harcını kim öder?
  4. Kaybolan tapu nasıl çıkarılır 2021?
  5. Arsa tapu masrafları ne kadar?

Tapuyu ustune almak ne kadar 2021?

2021 yılı için tapu işlemlerinde döner sermaye bedeli olan 171,25 TL'ye ek olarak 23,50 TL tutarında da ilave hizmet bedeli tahsil edilir. İki rakamın toplamı olan 194,75 TL döner sermaye bedelidir.

Tapu harcından kimler muaf?

Emlak Tapu Harcından Muaf Olanlar Kimlerdir? Ev hanımları, dul ve yetimler, işsiz kişiler, şehit ve gazi yakınları, gazilerin kendileri, engelliler, ek geliri olmayan kimseler, 200 metrekareden daha az ölçüye sahip evde oturan kişiler, tapu masraflarında para desteğine ihtiyacı olduğu bilinmektedir.

Tapu harcını kim öder?

Tapu harcı bedeli, taraflarca başka bir karar alınmadıkça alıcı ve satıcı tarafından eşit miktarda ödenir. Yani beyan edilen satış bedelinin %2'si alıcı, %2'si satıcı tarafından ödenir. Fakat alıcı ve satıcı, kendi aralarında anlaştıkları takdirde satış değerinin %4'ü bir taraf tarafından da ödenebilir.

Kaybolan tapu nasıl çıkarılır 2021?

Kayıp tapuyu yeniden çıkarmak için sadece taşınmazın bulunduğu yer tapu dairesine gidilmesi gerekmiyor. En yakın tapu dairesine nüfus cüzdanı ile müracaat etmek yeterli oluyor. Tapu senedini sahibi dışında bir kimse tarafından çıkarttırılamıyor.

Arsa tapu masrafları ne kadar?

Arsa devir ve iktisap işlemlerinde de konut ve işyerlerinde olduğu gibi alıcı ve satıcıdan ayrı ayrı arsa satış değerinin binde 20 (%2) oranında olacak şekilde tahsil edilmektedir. Örneğin; 100 bin TL olarak beyan edilen bir arsanın satışı sırasında 2 bin TL satıcıdan, 2 bin TL'de alıcıdan tapu masrafı alınır.