Diz kireçlenmesi için kullanilan ilaçlar nelerdir?

İçindekiler:

  1. Diz kireçlenmesi için kullanilan ilaçlar nelerdir?
  2. Diz kireçlenmesi nasıl tedavi edilir?
  3. Kalça kireçlenmesi ağrısı nasıl geçer?
  4. Diz kireçlenmesi tedavi edilir mi?

Diz kireçlenmesi için kullanilan ilaçlar nelerdir?

İlaç tedavisi olarak genel ağrı kesiciler (parasetamol v.b) ile steroid dışı anti enflamatuar ilaçlar (aspirin, ibuprufen, etodolak v.b) akut ağrı atakları olduğunda, sinovit varlığında veya hastanın cerrahi tedaviyi istemediği durumlarda geçici olarak ağrı konrtolu amaçlı kullanılırlar.

Diz kireçlenmesi nasıl tedavi edilir?

Kronik diz kireçlenmesi ağrısında ise sıcak uygulamalar tercih edilir. Sıcak uygulama hotpack, infraruj gibi yöntemlerle yapılabilir. Su ile tedavi (hidroterapi): Tedavi havuzlarında yapılan su içi egzersizlerde suyun kaldırma kuvveti yardımıyla ekleme binen yük azalır ve egzersiz yapmak kolaylaşır.

Kalça kireçlenmesi ağrısı nasıl geçer?

Su içi egzersizler ve kaplıca tedavisi de kalça kireçlenmesi tedavisinde etkili tedavi yöntemlerindendir. Kalça eklemi içerisine yapılan ozon, hyaluronik asit, trombositten zengin plazma ve kortizon enjeksiyonları uygun durumlarda kullanılabilir. Hastalığın ilerlediği durumlarda cerrahi tedavi yöntemlerine başvurulur.

Diz kireçlenmesi tedavi edilir mi?

Fizik tedavi diz kireçlenmesini önler Başlangıç dönemindeki kireçlenmeler de fizik tedavi etkili bir yöntemdir. Eğer ileri diz kireçlenmesi durumu varsa fizik tedavinin çok fazla bir etkisi olmayabilir. Diz kireçlenmesi için yapılacak fizik tedaviler 5 ile 10 seans arasında değişim göstermektedir.