Ehliyet ve kimlik yenileme randevusu nasıl alınır?

İçindekiler:

  1. Ehliyet ve kimlik yenileme randevusu nasıl alınır?
  2. Ehliyet yenilemek için nereye gidilir?
  3. Kimlik yenileme için randevu nasıl alınır?
  4. Ehliyet yenileme harcı ne kadar?

Ehliyet ve kimlik yenileme randevusu nasıl alınır?

Hem ehliyet hem de kimlik yenilemek için ilk yapmanız gereken randevu almak. Bu zorunlu. Randevu için Alo 199 numaralı çağrı merkezini arayabilirsiniz veya 'randevu.nvi.gov.tr' internet adresi üzerinden başvurabilirsiniz.

Ehliyet yenilemek için nereye gidilir?

Ehliyet değiştirme işlemleri için yetkili kurumlar nüfus müdürlükleridir. Başvuruları arzu ettiğiniz herhangi bir nüfus müdürlüğünde yapabilirsiniz. Bu nedenle eğer randevularda boşluk bulamıyorsanız müsait bir nüfus müdürlüğüne de başvuru yapabilirsiniz.

Kimlik yenileme için randevu nasıl alınır?

Randevu almak için iki yol bulunmaktadır. İlk yol Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü web sitesi üzerinden yapılmaktadır. İkinci yol ise ALO 199 çağrı merkezinden yapılmaktadır. Yeni kimlik randevusu almak için gerekli bazı bilgiler bulunuyor.

Ehliyet yenileme harcı ne kadar?

Eski tip ehliyetini yeni tip ehliyet ile değiştireceklerin ödeyecekleri ücret: 13+2 TL'dir. Eski tip ehliyetini kaybedenlerin veya çaldıranların yeni tip ehliyet almak için ödeyecekleri ücret 13+2 TL'dir. Yeni tip ehliyetlerini yenilemek isteyenlerin, kaybedenlerin veya çaldıranların ödeyecekleri ücret: -225+45TL'dir.