Kızlık zarı varken adet kanı nereden gelir?

İçindekiler:

  1. Kızlık zarı varken adet kanı nereden gelir?
  2. Adet kanı nasıl meydana gelir?
  3. Adet kanı içinde ne var?
  4. Kadınlarda adet dönemi nasıl olur?

Kızlık zarı varken adet kanı nereden gelir?

Kızlık zarı kanı zarın yırtıldığı yerden gelmektedir yani vajinanın içinden gelmemektedir. Ancak adet kanı vajinanın içinden gelmektedir.

Adet kanı nasıl meydana gelir?

Regl ve mens olarak adlandırılan adet kanı; endometrium olarak adlandırılan rahim iç tabakasının her adet döneminde dökülmesi ile meydana gelir. Adet döneminin başında endometriumda, proliferasyon fazı olarak ifade edilen durum yaşanır yani östrojen hormonu faktörü nedeni ile endometrium kalınlaşır.

Adet kanı içinde ne var?

Yukarıda bahsedildiği üzere adet kanı; rahimden gelen bir miktar kan ile endometrium tabakasına ait doku parçalarından oluşmaktadır. Rahim, gebelik için uygun şartları sağlayan, tamamen steril bir sahadır. Bu nedenle gebeliğin oluşacağı bölgeden gelen kanın pis olması mümkün değildir.

Kadınlarda adet dönemi nasıl olur?

Adet veya kanama olarak da bilinen regl, uterusun iç astarından düzenli olarak yaklaşık bir aylık periyotlarla kan ve mukozal dokunun uterus astarından boşaltılması işlemidir. Periyotlar genellikle 11 ila 14 yaş arasında başlar ve yaklaşık 51 yaşında menopoza girene kadar devam eder. Genellikle üç ila beş gün sürer.