SGK Tescil ve Hizmet Dökümü nasıl alınır?

İçindekiler:

  1. SGK Tescil ve Hizmet Dökümü nasıl alınır?
  2. SGK Tescil aktif ne demek?
  3. SSK Hizmet Dökümü barkod numarası nedir?
  4. SGK Tescil ve Hizmet Dökümü neden istenir?
  5. Daha once sigortali calistigim firmanin ismini nasil ogrenebilirim?
  6. 4A sigortalı tescil kaydı ne demek?
  7. E-Devlet barkod numarası nedir?
  8. Işyeri SGK hizmet dökümü neden ister?
  9. Işe başlama tarihi nasıl öğrenilir?
  10. Sigorta başlangıcımı nereden öğrenebilirim?
  11. Sigorta tescil ne demek?
  12. 4A sigortalı ne demek?

SGK Tescil ve Hizmet Dökümü nasıl alınır?

Belgeye ulaşma konusunda sırasıyla izleyeceğin adımlar şu şekilde: e- Devlet Kapısı → Sosyal Güvenlik KurumuSGK Tescil ve Hizmet Dökümü kısmından sağ üst kısımda bulunan “Barkodlu Belge Oluştur” linkine tıklayarak SGK onaylı üzerinde barkod bulunan hizmet dökümü alabilirsin.

SGK Tescil aktif ne demek?

Çalışan işçi, memur, esnaf, tüccar, çiftçi, muhtar ve isteğe bağlı sigortalılara aktif sigortalı diyoruz. Emekli, malul, ölen sigortalının eşi ve çocukları ile sürekli iş göremezlik geliri alanlara da pasif sigortalı diyoruz.

SSK Hizmet Dökümü barkod numarası nedir?

E-Devletten alınan SGK hizmet dökümü belgesinde bulunan barkod, soğuk damga ve ıslak imza yerine geçiyor. ... SGK hizmet dökümü belgesi üzerinde sigorta ve prim bilgilerinin gösterilmekte olduğu bir belgedir. Bu belge artık e-Devlet kapısı üzerinden alınabiliyor.

SGK Tescil ve Hizmet Dökümü neden istenir?

SGK hizmet dökümü, statüsü ne olursa olsun (4A, 4B, 4C fark etmeksizin) sigortalıların sigorta ve prim bilgilerini almalarını sağlayan belgedir. Yani SGK'ya, Bağ-Kur'a ya da Emekli Sandığı'na bağlı olunması fark etmeksizin sigorta ve prim bilgilerinin bulunduğu bir belgedir.

Daha once sigortali calistigim firmanin ismini nasil ogrenebilirim?

kimlik numaranız ile E-Devlet şifrenizi girmelisiniz. “Sisteme Giriş Yap” butonuna tıkladıktan sonra, sol taraftan “E-Hizmetler” seçeneğini seçiniz. Sosyal Güvenlik Kurumu altında bulunan “4A Hizmet Bilgisi” seçeneğini tıklayınız. Böylece, SGK prim sayınızı yani SSK hizmet dökümünüzü öğrenebilirsiniz.

4A sigortalı tescil kaydı ne demek?

4A eski adıyla SSK'ya prim ödeyenleri kapsamaktadır. Bu da bir iş yerinde sözleşmeli olarak çalışan kişilerin çalışma alanını ifade eder. Şimdilerde 4A olarak adlandırılan sistem 5510 sayılı yasa gereği Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) altında yer almıştır.

E-Devlet barkod numarası nedir?

Devlet kapısı üzerinden alınan belgelerin alt kısmında barkod numarası yazmaktadır. ... Vatandaşların sahte belge hazırlamaması amacıyla konulan barkod numarası üzerinden belgenin doğruluğunu kontrol edebilir ve belgenin sahte mi yoksa gerçek mi olduğunu anlayabilirsiniz.

Işyeri SGK hizmet dökümü neden ister?

İşyeri neden ssk hizmet dökümü ister? İş yerleri bu belgeyi işe alacak olduğu kişilerden talep edebilmektedirler. Burada esas amaç kişinin daha önce hangi kuruluşlarda çalıştığını görmek, bu kuruluşlarda ne kadar süre çalıştığını bilmektir.

Işe başlama tarihi nasıl öğrenilir?

İlk önce E-devlet kapısı sistemine giriş yapmanız gerekiyor. Daha sonra “SGK Hizmet Dökümü” ekranını açmalısınız. Açılan ekranda, işe giriş tarihiniz döküman üzerinde gözükmektedir.

Sigorta başlangıcımı nereden öğrenebilirim?

ALO 170 ARACILIĞIYLA SİGORTA SORGULAMASI NASIL YAPILIR?
  1. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İletişim Merkezi olan 170'i arayın.
  2. Ardından operatörün yönlendirmelerini takip ederek "Sigortalılık hizmet süresi" hakkında bilgi almak için 2'yi tuşlayın.
Daha fazla öğe...

Sigorta tescil ne demek?

SGK Tescil ve Hizmet Dökümü, Sosyal Güvenlik Kurumuna bağlı olan tüm vatandaşların alabileceği, sigorta ve prim bilgilerini barındıran ve 4A, 4B, 4C olarak üçe ayrılan belgedir.

4A sigortalı ne demek?

4a: SSK'ya pirim ödemesi yapan kişileri kapsar. Bu da bir iş yerinde sözleşmeli olarak çalışan kişilerin çalışma alanlarını ifade eder. ... 4b kadro guruplarına ilk defa girecek olan bir kişi KPSS'ye girerek mesleğe başlayabilir. 4c: Eski tanımda Emekli Sandığına bağlı çalışanlar şuan 4c'de yer alırlar.