Aleyhinde olmak ne demek?

İçindekiler:

  1. Aleyhinde olmak ne demek?
  2. Aleyhine işlemek ne demek?
  3. Lehine değerlendirmek ne demek?
  4. Mütekabiliyet nedir tarih örnek?
  5. Mütekabiliyet ilkesi hangi antlaşma?

Aleyhinde olmak ne demek?

Aleyhine kelimesi, karşı, karşıt, karşısında gibi anlamları taşır. ... Aleyh, aleyhte, aleyhine, aleyhinde gibi kelimeleri, karşıt anlam içeren cümlelerde kullanırız. Aleyhine Örnek Anlatımı: Karşı, başka bir yoldan giden bir şey demektir.

Aleyhine işlemek ne demek?

Bir iş veya bir durumun, birisinin veya birilerinin zararına olması durumudur. Bir şeyden veya birisinden yana olmak anlamına gelen leh kelimesinin karşıt anlamlısıdır. Destek vermekten vazgeçip karşı duruma geçmek demektir. Aleyhine olmak ise bir iş, birinin zararına olmak, onun için iyi olmamak anlamına gelir.

Lehine değerlendirmek ne demek?

Lehine olmak ise TDK'ya göre, 'bir durum veya kişinin yanında bulunmak, onun taraftarı olmak' üzerinden anlatılmaktadır. ''Onun lehine oldun ama bu senin için kötü.'' Yaşam içerisinde herhangi bir sebepten dolayı bazı kararların ya da kişilerin arkasında durma konusunda lehine kelimesi kullanılmaktadır.

Mütekabiliyet nedir tarih örnek?

Mütekabiliyet, karşılıklı olma durumu anlamına gelen bir kelime ve diplomatik bir terim. Devletler arası ilişkilerde maruz kalınan davranışa aynı şekilde karşılık verme prensibini tanımlar. "Mütekabiliyet esâsı" şeklinde kullanılan terime örnek olarak vize uygulamaları gösterilebilir.

Mütekabiliyet ilkesi hangi antlaşma?

ZİTVATOROK ANTLAŞMASI Bunlardan ilki 1606 yılında Avusturya ile imzalanan Zitvatorok Antlaşması'dır.