Munzur Dağı hangi ilde?

İçindekiler:

  1. Munzur Dağı hangi ilde?
  2. Munzur Vadisi Milli Park hangi ilimizdedir?
  3. Munzur gölü nerededir?
  4. Mercan Dağları nerededir?
  5. Munzur Baba hikayesi nedir?
  6. Tunceli Munzur Vadisi Tarihi midir?
  7. Tunceli hangi bölgede yer alır?
  8. Tunceli'de hangi dağlar var?
  9. Munzur ne anlama gelir?
  10. Munzur hangi hayvan?

Munzur Dağı hangi ilde?

Tunceli-Mercan (Munzur) Dağları
Yükseklik3370 m.
KonumuOrta Toros Dağlarının Kuzey Anadolu Dağları ile Güney Doğu Toroslar civarında Tunceli ve Erzincan illeri arasında yükselen uzantısıdır.
Tırmanış ZamanıTırmanış için en uygun zaman 15 Haziran, 30 Ağustos tarihleri arasıdır.
1 satır daha

Munzur Vadisi Milli Park hangi ilimizdedir?

Türkiye'nin en büyük millî parklarından biri olan "Munzur Vadisi Millî Parkı", Tunceli kent merkezine 8 km uzaklıkta başlayıp, vadi boyunca Munzur Dağları'na kadar uzanmaktadır. Kuzeyde 3300 metreye kadar yükselen Munzur Dağları, Mercan ve Munzur Suyu vadileri tarafından parçalanmıştır.

Munzur gölü nerededir?

Munzur Dağlarının zirvesinde bulunan krater gölü Yeşil Göl, muhteşem görüntüsüyle ziyaretçileri büyülüyor. Erzincan'ın Çağlayan Beldesi Tatlı Su köyünden yaklaşık 6 saatlik yürüyüşün ardından ulaşılan Yeşil Göl, temmuz ortalarına doğru yaylacılara da ev sahipliği yapıyor.

Mercan Dağları nerededir?

Munzur Dağları yahut Mercan sıradağları, Yukarı Fırat bölgesinde, Doğu Anadolu Bölgesi bölgesinin batısında yer alır. Torosların uzantısı olup kalkerli, dişli kütledir. Yerleşim olarak Tunceli ile Erzincan arasındaki platoda 130 km uzunlukta batıdan doğuya Avcı Dağları'na uzanır. Yüksekliği 3300 m'yi geçer.

Munzur Baba hikayesi nedir?

Zamanın birinde bir pir varmış, onun da bir tek kızı. Kız, rüyasında babasına, “Çocuğun adını 'Munzur' bırakın.” der. ... Gel zaman git zaman Munzur, yedi yaşına gelir ve Tunceli'nin Ovacık İlçesine bağlı Koyungölü civarında yaşayan bir ağanın koyunlarını gütmek için yanında çobanlık yapmaya başlar.

Tunceli Munzur Vadisi Tarihi midir?

Tunceli-Ovacık arasında uzanan Munzur Vadisinde, 42.000 Hektarlık bir alan 1971 yılında Milli Park olarak ilan edilmiştir. Türkiye'nin en büyük milli parklarından biri olan “Munzur Vadisi Milli Parkı”, Tunceli kent merkezine 8 Km. uzaklıkta başlayıp, vadi boyunca Munzur Dağlarına kadar uzanmaktadır.

Tunceli hangi bölgede yer alır?

Tunceli, Türkiye'nin Doğu Anadolu Bölgesi'nin Yukarı Fırat bölümünde yer alan bir il. Kuzeyde ve batıda Munzur Dağları ile Karasu Nehri, doğuda Bingöl Dağları ve Peri Suyu, güneyde Keban Baraj Gölü ile çevrilidir. Anadolu'nun pek çok yerinde olduğu gibi bu bölgede de çağlar boyunca pek çok uygarlık yaşamıştır.

Tunceli'de hangi dağlar var?

Tunceli il sınırları içerisinde bulunan dağlar Doğu Torosların uzantısı olarak batı-doğu yönünde uzanmaktadır. Munzur Dağları ve uzantısı olan Avcı Dağları, il topraklarının kuzeybatı ve kuzey kesiminde doğal sınır oluşturmakta, kuzeydoğusunda ise Bağırpaşa Dağı yer almaktadır.

Munzur ne anlama gelir?

Munzur olmak baş belası olmak demektir. Buna ek olarak burun ve çene anlamı da vardır. Özellikle hayvan çenesine munzur denilebilir. Ayrıca asık suratlı kişiler için de munzur denir.

Munzur hangi hayvan?

Munzur Vadisi ve çevresi av hayvanları bakımından oldukça zengin sayılır. Milli Parkta kurt, tilki, sansar, ayı, vaşak, su samuru, porsuk, sincap, tavşan, yaban domuzu ve yaban keçisi bulunmaktadır. Mağaralarda ve kaya kovuklarında yaşayan boz ayı, Munzur yaban hayatının önemli büyük memelilerinden biridir.