Trafik kazası yaptıktan sonra ne yapılır?

İçindekiler:

  1. Trafik kazası yaptıktan sonra ne yapılır?
  2. Trafik sigortası karşı tarafın hasarını ne kadar öder?
  3. Tek taraflı maddi hasarlı kazalarda trafik sigortası ödeme yapar mı?
  4. Trafik kazası olunca hangi numarayı aramalıyız?
  5. Kazayı kime haber vermeliyiz?
  6. Trafik sigortası karşı tarafın hasarını öder mi?
  7. Trafik sigortası bozulursa ne kadar artar?
  8. Trafik sigortası ödemeyi kime yapar?
  9. Zorunlu trafik sigortası tek taraflı kazayı karşılar mı?
  10. Trafik sigortası hangi kazaları karşılar?
  11. Ev Yangınında hangi numarayı aramalıyız?
  12. Alo 117 ne demek?
  13. Bir trafik kazasında ilk yardıma nerede başlanmalıdır?
  14. Trafik Kazada ilk kime müdahale edilir?
  15. Trafik sigortası kazanın ne kadarını karşılar?
  16. Zorunlu trafik sigortası araç sahibinin kendi zararlarının tamamını karşılar mı?
  17. Hasarsızlık indirimi bozulursa ne olur?
  18. Trafik sigortasında hasarsızlık indirim oranları nedir?

Trafik kazası yaptıktan sonra ne yapılır?

Trafik Kazası Sonrası Yapılacak İşlemler Nelerdir?
  • Yaralıların tespiti yapılır ve ambulans çağırılır,
  • Araçların fotoğrafları çekilir ve araçlar uygun bir yere çekilir,
  • Kaza tespit tutanağı doldurulur,
  • Uyuşmazlık durumunda trafik polisi çağırılır.

Trafik sigortası karşı tarafın hasarını ne kadar öder?

Trafik sigortası, sigortalı aracın neden olduğu kazalar için, zarara uğrayan kişinin kusur oranına göre tazminat ödemesi yapıyor. Örneğin; bir kaza anında taraflardan biri 0, diğeri p oranında kusurluysa, her iki taraf kusuru oranında karşı tarafın hasarını ödüyor.

Tek taraflı maddi hasarlı kazalarda trafik sigortası ödeme yapar mı?

Yani tek taraflı kazalarda araç sürücüsü veya işleteni sigortadan tazminat alamaz. Yine yukarıda açıkladığımız kural gereği sürücü veya işleten kendi kusuruyla meydana gelen kazada bir yakınını kaybetti ise destekten yoksun kalma tazminatı isteyemeyecektir.

Trafik kazası olunca hangi numarayı aramalıyız?

155 hatlı numara emniyet genel müdürlüğüne ait olan bir numaradır. Trafik kazasının yaşanmasının ardından da bu numara ile iletişime geçilebilir. Eğer kazanın olduğu yer jandarmaya bağlı bir yerse bu durumda da 156 aranmalıdır. 156 kimin numarası sorusunun cevabı ise jandarma imdat telefon numarası olmasıdır.

Kazayı kime haber vermeliyiz?

Kaza yapılan bölge jandarma sınırları içindeyse, kaza yerine en yakın jandarma karakoluna haber verilmeli ve sürücülerin ifadesi alınarak görgü tespit tutanağı tutulmalıdır. Kazaya karışan araçların trafik poliçesinin, ruhsatlarının ve sürücü ehliyetlerinin fotokopileri alınmalıdır.

Trafik sigortası karşı tarafın hasarını öder mi?

Zorunlu trafik sigortasının amacı olası kaza durumlarında karşı tarafın hasarını karşılamaktır. Sigorta sahibinin neden olduğu kazalarda sigorta şirketleri, araç sahibinin hasarını ödemez. ... Şayet zarar teminat limitlerini aşarsa sigorta sahibi aşan tutarı ödemekle yükümlüdür.

Trafik sigortası bozulursa ne kadar artar?

Araçta oluşan hasar durumlarına ve sigorta şirketlerinin prosedürlerine göre poliçe fiyatlarında değişimler olabilir. Genel olarak sürücülerin hasarlı bir kaza sonrasında yeni dönemde ödeyecekleri prim tutarlarında % 20 ile % 70 arasında artış yaşanabilir.

Trafik sigortası ödemeyi kime yapar?

Trafik sigortası hasar ödemesi, sigorta poliçesinin başlatıldığı sigorta şirketi tarafından yapılmaktadır. Sigorta şirketi, kazayı ve zararın boyutunu tespit edecek belgeler eline ulaştıktan sonra; ilk 8 iş günü içerisinde gereken hasar ödemesini veya tedavi giderlerini karşılamaktadır.

Zorunlu trafik sigortası tek taraflı kazayı karşılar mı?

Bilindiği gibi zorunlu trafik sigortası olası bir kaza halinde karşı ve üçüncü tarafa verilen hasarları teminat kapsamına almaktadır. ... Ancak tek taraflı kazada sigortalının hayatını kaybetmesi halinde sigortalı yakınları destekten yoksun kalma tazminatını sigorta şirketlerinden talep edebilmektedirler.

Trafik sigortası hangi kazaları karşılar?

Trafik sigortası, karşı tarafın maddi hasarla sonuçlanan zararlarını karşılar. Aynı zamana kamuya ait mallara vereceğiniz zararlar (elektrik direği, lamba vs.) ve üçüncü kişilere ait mallara vereceğiniz zararlar da (ev, dükkan vs.) sigorta kapsamındadır.

Ev Yangınında hangi numarayı aramalıyız?

112 Acil Çağrı Merkezi: Ambulans, polis, jandarma, itfaiye, orman yangını ihbarı benzeri pek çok acil durum birimine sadece 112'yi tuşlayarak, tek hat üzerinden ulaşabilirsiniz. 110 İtfaiye: Yangın ve itfai olaylarla ilgili acil yardım ihtiyacı duyduğunuzda arayabilirsiniz.

Alo 117 ne demek?

Polis - 117; Ambulans - 119; Yangın - 118.

Bir trafik kazasında ilk yardıma nerede başlanmalıdır?

Yaralının durumunu kontrol altına alıp daha kötüye gitmemesine engelleyerek hayat kurtarmaktır. – Güvenli yere almak. Örneğin, bir otobüs kazasında birçok yaralı var ise, önce soluk almayandan, kalbi çalışmayandan, kanaması olandan başlayarak ilk yardım yapılmalıdır.

Trafik Kazada ilk kime müdahale edilir?

Bir trafik kazası yaşandığı anda yapılacak en doğru hareket, sakin davranarak hemen konunun uzmanlarını aramaktır. Kazaya şahit olanlar genelde ambulans gelene kadar yardımcı olmak adına hemen yaralıya müdahale etmeye kalkışabilirler.

Trafik sigortası kazanın ne kadarını karşılar?

Trafik sigortası, kaza durumlarında karşı tarafın veya üçüncü kişilerin hasar masraflarını karşılar. Kazaya sizin aracınız neden olmuş ve ortaya bir zarar çıkmışsa, masraflar sizin trafik sigortası poliçeniz tarafından ödenir. Trafik sigortası ödemesi ise hem bedeni hem maddi hasarları kapsar.

Zorunlu trafik sigortası araç sahibinin kendi zararlarının tamamını karşılar mı?

Sigortalı aracın sahibinin kazaya sebebiyet vermesi ve kusurlu olması durumunda, kendi hatasına denk gelen tazminat talepleri teminat kapsamında değildir. Zorunlu trafik sigortası yalnızca üçüncü şahısların maddi ve bedeni zararlarını karşılamak için kullanılabilir.

Hasarsızlık indirimi bozulursa ne olur?

Kazaya karışmanız durumunda eğer karşı taraf tamamen kusurluysa ve kaskonuzdan hasar talep etmeniz durumunda hasarsızlık indiriminiz bozulmaz. Kazada kusurunuzun olmadığını resmi olarak belgelendirdiğinizde, sigorta şirketi hasar bedelini karşı tarafın sigortasından tazmin eder.

Trafik sigortasında hasarsızlık indirim oranları nedir?

Poliçenin ilk yılında hasarsızlık olması halinde prim ücreti 5. basamakla değerlendirilerek %15, ikinci yılında hasarsızlık olması halinde 6. basamakla %30, üçüncü yılında da hasarsızlık olması halinde ise 7.basamakla %45 oranında indirim uygulanır.