Bekçilik sınav konuları nelerdir?

İçindekiler:

  1. Bekçilik sınav konuları nelerdir?
  2. Bekçilik sınavında kaç net gerekir?
  3. Bekçilikte ne sorulur?
  4. Bekçilik yazılı sınavında yanlış doğruyu götürüyor mu?
  5. Bekçilik sınavı en az kaç puan?
  6. Bekçilik taban puanı kaç?
  7. Bekçi başvurusu nereden yapılıyor?
  8. Bekçilik sınavı kaç dk?

Bekçilik sınav konuları nelerdir?

Bekçilik sınav konuları şu şekilde; Türkçe (Ortaöğretim düzeyi) 20 soru, Sosyal Bilgiler (İlköğretim düzeyi) 15 soru, Fen Bilgisi (İlköğretim düzeyi) 15 soru, Hayat Bilgisi (İlköğretim düzeyi) 15 soru, Matematik (Ortaöğretim düzeyi) 15 soru, Genel Kültür (Ortaöğretim düzeyi) 20 sorudan oluşmaktadır.

Bekçilik sınavında kaç net gerekir?

Bekçilik yazılı sınavında 100 puan üzerinden asgari 50 puan alınması gerekir. Yani yazılı sınavda 100 sorudan en az 50 sorunun doğru cevaplaması gerekir. Sınavdan 50 ve altında puan alan adaylar, fiziki yeterlilik testine ve sözlü mülakatlara malesef ki giriş yapamaz.

Bekçilikte ne sorulur?

BEKÇi ALIMI MÜLAKAT SORULARI
  • Neden bekçi olmak istiyorsun?
  • Kendinden kısaca bahseder misin?
  • İyi bir çarşı ve mahalle bekçisi olmak için hangi özelliklere sahip olmak gerekir?
  • 15 Temmuz hakkındaki fikirlerin nelerdir?
  • FETÖ hakkında düşüncelerin ve bilgin nedir?
  • Hangi okulda okudun? ...
  • Bekçi olmazsan ne olursun?
Daha fazla öğe...

Bekçilik yazılı sınavında yanlış doğruyu götürüyor mu?

1. Yazılı sınavda adaylara çoktan seçmeli (test şeklinde) beş şıklı (100) soru yöneltilecek, her bir soru bir puan sayılacak ve yanlış doğruyu götürmeyecektir. Yazılı sınavda (100) puan üzerinden en az (50) puan alanlar başarılı sayılacaktır.

Bekçilik sınavı en az kaç puan?

Fiziki yeterlilik parkurunu 40 saniye ve daha aşağı sürede tamamlayan erkek adaylar 100 tam puan alırlar. Fiziki yeterlilik sınavı sonucunda 60 puanın altında alan adaylar yönetmelik gereği başarısız sayılırlar.

Bekçilik taban puanı kaç?

BEKÇİLİK SINAVI SORULARINDA KAÇ PUAN GEREKİR? Bekçilik sınavında 100 soru soruluyor. Bekçi olabilmek için en az 50 puanı yakalamak gerekiyor. Ayrıca birçok sınavın aksine yanlışlar doğruları götürmüyor.

Bekçi başvurusu nereden yapılıyor?

Adaylar, 19 Eylül – tarihleri arasında http://www.pa.edu.tr adresinden e-devlet şifresi ile giriş yaparak ön başvurularını yapabileceklerdir.

Bekçilik sınavı kaç dk?

Mahalle ve çarşılarda bekçi olmak isteyen vatandaşlar, bugün yapılacak sınavda ter dökecek. Bekçilik sınavı bugün saat 14.00'de başlayacak ve toplam 120 dakika sürecek.