Hamilelikte genital bölgede karar ma olur mu?

İçindekiler:

  1. Hamilelikte genital bölgede karar ma olur mu?
  2. Genital bölge kararması nasıl geçer doğal?
  3. Gebelikte vajinaya baskı neden olur?
  4. Bebek mesaneye baskı yapar mı?
  5. Gebelikte vajinada ağrı olur mu?

Hamilelikte genital bölgede karar ma olur mu?

Yani vücudun kendi rengi veya bazı hormonal değişiklikler bikini bölgesi kararması sorununu oluşturabilir. Özellikle ergenlik dönemi, hamilelik, emzirme, doğum veya menopoz gibi belli zamanlarda oluşan bu durumlar genital bölge kararmasının nedenlerindendir.

Genital bölge kararması nasıl geçer doğal?

Bir yemek kaşığı karbonat ve bir yemek kaşığı su kasenin içinde kıvama gelinceye kadar karıştırın. Genital bölgede ki kararmalara uygulayın. 5 ila 10 dakika beklettikten sonra ılık suyla durulayın.

Gebelikte vajinaya baskı neden olur?

Hamilelik döneminin son haftalarında vajinada dolgunluk, karıncalanma, uyuşma ve batma hissi sanıldığının aksine erken doğum belirtisi değildir. Çatı kemiklerinin genişlemesine ve rahim içindeki bebeğin o bölgedeki sinir uçlarına baskı yapması nedeniyle oluşur.

Bebek mesaneye baskı yapar mı?

Doğum haftasına kadar gebelerin %90'nı normal doğum şeklini alır. Bebeklerin anne karnındaki duruşlarına bağlı bir takım şikâyetler olur. Makat pozisyonundaki bebek, annesinin mesanesine baskı yaparak sık idrara çıkma ani alt karın ağrıları oluşur. Anne adayı vajene doğru baskı hisseder.

Gebelikte vajinada ağrı olur mu?

Gebelikte vajina ağrısının, batma ve zonklama hissinin en önemli nedeni hormonal değişimlerdir. Özellikle relaksin ve progesteron hormonunun artması, doğum sırasında pelvik kas ve bağlarının gevşemesini sağlar. Bu hormonların artışı da anne adayının vajinasında ağrı hissetmesine neden olabilir.