Kalın Bağırsak Hastalıkları Nelerdir?

İçindekiler:

  1. Kalın Bağırsak Hastalıkları Nelerdir?
  2. Kolon kanserinin belirtileri nelerdir?
  3. Kalın bağırsak tıkanması nedir?
  4. Kolon kanseri ağrısı nerede olur?
  5. Barsak tıkanıklığı nasıl anlaşılır?

Kalın Bağırsak Hastalıkları Nelerdir?

Bağırsak apsesi, bağırsak perforasyonu, bağırsak fistülü, anüs rektum ülseri, çölyak hastalığı, kabızlık, ishal, kolit yani kalın bağırsak iltihabı ve kalın bağırsak kanseri gibi çeşitli hastalıklar gelişebilir.

Kolon kanserinin belirtileri nelerdir?

Kolon ve Rektum kanseri belirtileri dışkıda kan görülmesi, dışkılama alışkanlıklarında ishal ya da kabızlık şeklinde değişiklik, dışkının kalem gibi incelmesi, sık tuvalete gitme ihtiyacı fakat yetersiz dışkılama, aralıklı, bazen kolik tarzda karın ağrısı ve şişkinlik, gizli kan kaybına bağlı solukluk, dışkıda mukus ...

Kalın bağırsak tıkanması nedir?

Bağırsak Tıkanması (İleus) Herhangi bir nedenle bağırsak içindeki besin maddelerinin ve artıklarının ilerlemesi engelleniyorsa buna bağırsak tıkanıklığı (ileus) denir. Bu durum kalın bağırsağa bağlı nedenlerle meydana gelebildiği gibi ince bağırsağa bağlı hastalıklarla da olabilmektedir.

Kolon kanseri ağrısı nerede olur?

Geçmeyen ishal ya da kabızlık, dışkıda incelme, dışkıdan ve anüsten kan gelmesi, dışkıda yumurta akına benzer bir salgı olması kolon kanserinin belirtileri arasında bulunur. Kanser daha da ilerlediğinde karın bölgesinde, şişlik ve ağrı gibi şikâyetler gözlenir.

Barsak tıkanıklığı nasıl anlaşılır?

Sıklıkla karın bölgesinde hassasiyet, şişkinlik ve bağırsak seslerinde anormallik tespit edilir. Buna ek olarak kesin tanı için direkt karın grafisi, bilgisayarlı tomografi, renkli bağırsak filmi (sindirim kanalı için pasaj filmi) gibi radyolojik tetkikler veya kolonoskopi gibi endoskopik tetkikler gerekebilir.