Taze maydanoz çayı nasıl yapılır?

İçindekiler:

  1. Taze maydanoz çayı nasıl yapılır?
  2. Maydanoz cayi nasil yapılır?
  3. Maydanoz kaç dakika kaynaması lazım?
  4. Maydanoz suyu ne kadar bekler?
  5. Zayıflamak için maydanoz suyu nasıl yapılır?

Taze maydanoz çayı nasıl yapılır?

Her bardak adına yaklaşık olarak bir şeker kaşığı maydanoz yaprağı hazırlanmalıdır. Yapraklar bir demlik içerisine alınarak suyla kaynatılmalıdır. Yapraklar yaklaşık olarak dört dakika boyunca demlenmelidir. Maydanoz yapraklarını süzdükten sonra çay tüketilmeye hazır hale gelecektir.

Maydanoz cayi nasil yapılır?

Bir su bardağı suyu küçük bir tencere ya da çaydanlık içerisinde kaynatın. Kaynayan suyun içerisine yıkanıp temizlenmiş maydanozları, dallarıyla beraber atın. 3-4 dakika kaynadıktan sonra, ocağın altını kapatıp, maydanoz suyunu süzün. Birkaç damla limon suyu ile beraber taze olarak tüketin.

Maydanoz kaç dakika kaynaması lazım?

Haşlamak da mümkün: Kaynatılmış maydanoz suyu tarifi Yine yarım demet maydanozu saplarıyla birlikte ayıklayarak güzelce temizliyor. Bu kez yaklaşık 1,5 - 2 bardak suyla birlikte bir tencereye alıyorsunuz. Ardından ocağın altını açıyor ve bu şekilde yaklaşık 10 dakika haşlıyorsunuz.

Maydanoz suyu ne kadar bekler?

Maydanoz kürünü günde bir bardak tüketilmelidir.15 günden fazla limonlu maydanoz kürü tüketilmemesi gerekir, 15 gün sonunda maydanoz suyu faydaları yerine zarar gösterebilir. 15 gün kullanıldıktan sonra 10 gün ara verilmeli ondan sonra tekrar devam edilmelidir.

Zayıflamak için maydanoz suyu nasıl yapılır?

Yarım demet maydanozu saplarıyla birlikte ayıklayarak güzelce temizliyoruz. 1.5 - 2 bardak su ile birlikte tencerede yaklaşık olarak 10 dakika haşlıyoruz. Sonrasında maydanozları süzgeç ile ayırıp açık sarı renkteki suyu biraz ılıdıktan sonra tüketiyoruz.