Bartholin apse drenajı nasıl yapılır?

İçindekiler:

  1. Bartholin apse drenajı nasıl yapılır?
  2. Bartholin neye yarar?
  3. Rahim ameliyatı sonrası dikişler ne zaman düşer?
  4. Bartholin bezi ne salgılar?
  5. Bartolin kisti ameliyatı sonrası tekrarlar mı?
  6. Rahim ameliyatı sonrası banyo yapılır mı?

Bartholin apse drenajı nasıl yapılır?

Bartolin absesinin tedavisi abse drenajıdır. Hasta jinekolojik masaya alınır tercihen lokal anestezi ile hastanın isteğine göre bazen genel anestezi ile apse açılır ve içerisindeki iltihap boşaltılır açılan insizyonun kapanmaması için kapanmayı engelleyici dikişler konur.

Bartholin neye yarar?

Bartolin Bezi nedir, ne işe yarar? Bartolin bezleri vajina girişininin her iki yanında yer alan, uyarıldığında mukus benzeri bir salgı salgılayan vajina ve vulva arasındaki bir çift bezdir. Aslında görevi diğer bezlerle birlikte vajinayı nemli tutmak amacıyla sıvı salgılamaktır.

Rahim ameliyatı sonrası dikişler ne zaman düşer?

Vajinadan yapılan ameliyatlarda dikişler vajina içinde bulunur ve bu dikişler kendiliğinden eriyen dikişler olduğundan alınmalarına gerek yoktur. Normalde ortalama 6 hafta içinde eriyen bu dikişlerin bazen erime süresi uzayabilir, erime sürecinde hafif kahverengi-pembe bir akıntı ortaya çıkabilir.

Bartholin bezi ne salgılar?

Vajina girişinin her iki tarafında sağlı sollu bulunan ve temel işlevi cinsel ilişki sırasında kayganlığı sağlayan salgıyı üretmek olan salgı bezlerine Bartholin bezleri denir. Bezin içerisinde üretilen kaygan ve şeffaf sıvı, cinsel uyarılmanın gerçekleşmesinin ardından bez kanalından geçerek vajina girişine boşalır.

Bartolin kisti ameliyatı sonrası tekrarlar mı?

Bartholin kisti cerrahi işlemleri sonrası apsenin tekrarlama oranı ortalama olarak %20 civarındadır. Yapılan bir çalışmada iğne aspirasyonu sonrası tekrarlama oranı %38 i bulunmuşken Marsupializasyon sonrası tekrarlama çok nadir görülmüştür.

Rahim ameliyatı sonrası banyo yapılır mı?

Taburcu olduktan sonra evde duş şeklinde banyo yapabilirsiniz. Ancak hemen ameliyat sonrasında oturarak (küvette) banyo yapmaktan veya yüzmekten kaçınmalısınız.