Barzo türkçe ne demek?

İçindekiler:

  1. Barzo türkçe ne demek?
  2. Kro ne anlama gelir?
  3. Azizler filmindeki çocuğun hastalığı nedir?
  4. Gavat ne demet?
  5. Serser nedir?
  6. Kırveli ne demek?
  7. Bremin ne demek türkçe?

Barzo türkçe ne demek?

Barzo, kelime anlamı olarak, kıro, öküz, konuşmasını bilmeyen, itici giyinen, kibar olmayan kişi olarak bilinmektedir.

Kro ne anlama gelir?

Kıro kelimesi Türkçe'de "erkek çocuk, delikanlı" anlamına gelir.

Azizler filmindeki çocuğun hastalığı nedir?

Çocuk yaşta büyük bir ruha bürünen Caner, bu haliyle ailesine zulüm ediyor, Aziz'in başına bela oluyor. Psikiyatrist doktor Caner ile konuştuktan sonra hayatının şokunu yaşıyor. Ailesini çağırarak onlarla konuştuğunda ise Caner'in hastalığının "denyo hastalığı" olduğunu söylüyor.

Gavat ne demet?

Gavat kelimesi Türkçe'de "muhabbet tellalı, fuhuşa aracılık eden" anlamına gelir. Arapça ḳwd kökünden gelen ḳawwād قوّاد z "muhabbet tellalı, fuhuşa aracılık eden" sözcüğünden alıntıdır. Arapça sözcük Arapça ḳāda قاد z "önayak oldu, iş bitirdi" fiilinin meslek adıdır.

Serser nedir?

Serseri kelimesi Farsça kökenlidir. - Belli bir hedefi olmayan, belli bir hedefe atılmamış olan, rastlantıyla gelen (kurşun, mayın vb.)

Kırveli ne demek?

Kirvelik, bir çocuğun sünnet düğününün giderlerini başka bir aile büyüğünün üzerine almasıyla iki aile arasında kurulan itibarî akrabalığa verilen addır. ... Sünnet babası çocuğun dedesi, amcası, dayısı veya halk arasından bir kişi olabilir.

Bremin ne demek türkçe?

İçinde biremin geçen Türkçe ve Kürtçe örnek cümleler... PAYLAŞ: Kürtçe bremîn kelimesi Türkçe erkek kardeşim anlamına gelmektedir. ... ÖNEMLİ: Günlük dilde kardeşim anlamı için bremin kullanılsa da kardeşim kelimesinin cümle içerisinde doğru kullanım brayê min şeklindedir.