Bebeğin göbek bağını ne yapmalı?

İçindekiler:

  1. Bebeğin göbek bağını ne yapmalı?
  2. Göbek bağı varken bebek yıkanır mı?
  3. Göbek bağına tentürdiyot sürülür mü?
  4. Göbek bağı bakımı nasıl yapılır?
  5. Göbek bağı düşmeyen Bebek nasıl yıkanır?
  6. Bebek göbek bağına Batikon sürülür mü?
  7. Bebeğin göbeği düştükten sonra neden kanar?

Bebeğin göbek bağını ne yapmalı?

Göbek bağı düştükten sonra bu bölge kuruyarak kendi kendine şekillenecektir. – Bebeğinizi sıkı sıkıya naylon kumaşlar giydirmeden bölgenin hava almasını sağlayabilirsiniz bu da iyileşmesinde önemli rol oynamaktadır. Daha cok pamuklu kıyafetler seçerek bebeğinizin göbek bağının ve cildinin nefes almasını sağlamalısınız.

Göbek bağı varken bebek yıkanır mı?

Göbek kordonunun ıslanması, göbeğin düşmesini geciktirip enfeksiyonu kolaylaştırabilir. Bu nedenle göbek bağı düşmeden önce bebeğe banyo yaptırılması önerilmez. Göbek düştükten bir gün sonra banyo yaptırılabilir. 35-37 derece sıcaklıktaki suyla yaptırılan banyo, bebeği rahatlatır.

Göbek bağına tentürdiyot sürülür mü?

BEBEĞİNİZİN GÖBEĞİNE MÜDAHALE ETMEYİN Enfeksiyondan korumak adına göbek bağına herhangi bir losyon ya da bitkisel ürünler sürülmemeli. Saç kurutma makinesi ile kuruması için müdahale edilmemeli.

Göbek bağı bakımı nasıl yapılır?

Temiz tutun: Bebeğinizin her bezini değiştirdiğinizde, göbek kordonu parçasına %70 alkol ile bakım yapın. Kordon; idrar ve kaka ile kirlenmiş veya yapışkan bir hale gelmiş ise ılık su ile temizleyin. Daha sonra emici ve temiz bir bez yardımıyla o bölgenin ıslaklığını alarak, havalandırın.

Göbek bağı düşmeyen Bebek nasıl yıkanır?

Bebeğinizi göbek kordonu düşmeden yıkayabilirsiniz. İlk günler bebeğin bağışıklık sistemi zayıf olduğundan özellikle yıkamada uymanız gereken temizlik kuralları vardır. Çeşmeden direkt akan su kullanılmaz. Yıkama suyu 65C ısıtılıp, vücut ısısında ılıtılmış olmalıdır (37-40C).

Bebek göbek bağına Batikon sürülür mü?

Göbeğe sadece doğumda kesilme öncesi batikon uygulanmakta ve sonrasında üzeri temiz bir gazlı bez ile kapatılmakta, sonrasında ise ek bir bakım uygulanmamaktadır. Bu nedenle bebeğin göbek düşmeden yıkanması da doğru değildir. Tercihen göbeğin düşmesini takip eden ikinci günde bebeğiniz yıkanabilir.

Bebeğin göbeği düştükten sonra neden kanar?

Uzmanlara göre göbek bağı düştükten sonra kanmanın nedeni olarak göbek bağındaki kanamanın pıhtılaşmaması veya K vitamini eksikliğinden meydana geldiği düşünülmektedir. Göbek bağında oluşan bu kanama sızıntı şeklinde meydana gelir ve tıbbi yardım almadan kendiliğinden durabilir.