Peygamber efendimiz uyumadan önce hangi sureleri okurdu?

İçindekiler:

  1. Peygamber efendimiz uyumadan önce hangi sureleri okurdu?
  2. Gece yatarken hangi duayı okumalıyız?
  3. Yatakta hangi dualar okunur?
  4. Gece korkmamak için hangi dua okunur?
  5. Peygamber Efendimiz gece yatarken hangi duaları okurdu?
  6. Yatakta sure okunur mu?
  7. Uyumadan önce hangi zikirler çekilir?

Peygamber efendimiz uyumadan önce hangi sureleri okurdu?

Peygamber efendimiz aleyhisselatu vesselam, yatmadan önce İhlas, Felak, Nas ve Ayetel Kürsi ayetlerini okur avucuna üfler ve vücuduna mesh ederdi. Yatsı namazı sonrası Amenerrasulü ve Mülk suresini okurdu. Yatsı namazı sonrası dünya kelamı konuşmamak ve gece namazı için uyumak sünnettir.

Gece yatarken hangi duayı okumalıyız?

İnternette pek çok kaynakta uyku duası olarak ''Allahümme eslemtü nefsi ileyke veveccehtü vechi ileyke vefevveztü emri ileyke veelce'tu zahri ileyke. Rağbeten ve rahbeten ileyke. La melcae velamenca minke illa ileyke. Amentü bikitabikellezi enzelte venebiyyikellezi erselte.'' yer almaktadır.

Yatakta hangi dualar okunur?

Yatak duası türkçe okunuşu: Allâhümme eslemtü nefsî ileyke ve veccehtü vechî ileyke ve fevvaztü emrî ileyke ve elce'tü zahrî ileyke, rağbeten ve rehbeten ileyke, lâ melcee velâ mencâ minke illâ ileyke. Âmentü bi-kitâbikellezî enzelte ve bi-nebiyyikellezî erselte. Yatak duası manası: Allah'ım! Kendimi sana teslim ettim.

Gece korkmamak için hangi dua okunur?

Hâlid b. Velid (r.a.)'dan rivayetine göre: “Ey Allah'ın Rasûlü, ben uykuda korkutuluyorum.” dedi. Efendimiz (SAV) şu duayı oku buyurdular: “Euzü bi-kelimatillahi't-tammeti min gadabihî ve ikâbihî ve şerri ibâdihî ve min hemezati'ş-şeyetîni en yahdûrun.”

Peygamber Efendimiz gece yatarken hangi duaları okurdu?

Peygamber Efendimiz (SAV)'in uyumadan önce yaptığı ibadetler arasında Felak ve Nas surelerini okuma vardır. Hz. Aişe (ra) rivayetine göre, “Resulullah (a.s.m.) Felâk ve Nâs Sûrelerini (Kul eûzu'leri) okur, ellerine üfler, daha sonra ellerini bedeninin her tarafına sürerdi." İbni Mâce, Duâ: 15.

Yatakta sure okunur mu?

Yatarak Kur'an ve meal okumak caizdir. ... Yatakta yatarken Kuranı Kerim okumak caizdir. Bu durumda yatmadan okumak mümkün olduğu gibi, yattıktan sonra da okumak câizdir. Kur'an ı Kerim meali abdestsiz okunur mu?

Uyumadan önce hangi zikirler çekilir?

Uyumadan önce sabah ve akşam zikirleri her zaman için düzenli okunmalıdır. Okunuşu; Allahümme eslemtü nefsi ileyke ve veccehtehü vechi ileyke ve fevvadtü emri ileyke ve elce'tü zahri ileyke,rağbeten ve rehbeten ileyke,la melcee ve la menca minke illa ileyke.