HES kodu nasıl karekod alınır?

İçindekiler:

  1. HES kodu nasıl karekod alınır?
  2. HES karekod nasıl kullanılır?
  3. Hayat Eve sığar uygulamasında karekod nasıl alınır?
  4. E devlet HES kodu karekod nasil alinir?
  5. QR kodu nasıl okunur?
  6. Alan karekod ne işe yarar?
  7. Kare kodu ne demek?
  8. HES kodumu unuttum tekrar nasıl öğrenebilirim?
  9. HES kodu SMS ücretli mi?

HES kodu nasıl karekod alınır?

Hes Karekod Nasıl Alınır? Hes Kodu Sorgulama
  1. 1- “Hayat Eve Sığar” uygulaması üzerinden, “HES Kodu İşlemleri” bölümüne girilir. ...
  2. 2- SMS yöntemi ile HES yazıp boşluk bırakarak sırasıyla; T.C. ...
  3. Örnek; HES 12345678901 1234 17. ...
  4. 3- e-Devlet sistemi üzerinden de HES kodunuzu alabilirsiniz.
Daha fazla öğe...

HES karekod nasıl kullanılır?

Uygulama üzerinden “Alan Karekod Okut” menüsüne tıklanır. Açılan “Karekod okutma” ekranından karekod okutulur. Karekod sahibi iş yeri sahipleri ve tüm vatandaşlar mevcut alandaki toplam ve riskli kişi sayısını görebilir. Alandan çıkıldığında uygulama üzerinden “Alandan Çıkış” yapılabilir.

Hayat Eve sığar uygulamasında karekod nasıl alınır?

Hayat Eve Sığar uygulamasında sol menüde bulunan “Karekodlarım” ekranı ile her alan için yeni karekod oluşturabilirsin. Ayrıca daha önce oluşturduğun karekodları listeleyebilir ve yeniden karekod çıktısı alabilirsin.

E devlet HES kodu karekod nasil alinir?

Hayat Eve Sığar uygulamasında “Karekodlarım” sekmesine tıklanır. Açılan ekranda “Kategori, Alan Adı ve Adres Bilgileri” alanları doldurulur. Oluşturulan karekodun çıktısı ilgili alana asılabilir. HES kodu, "Hayat Eve Sığar" mobil uygulaması üzerinden "HES kodu işlemleri" bölümüne girilerek alınabiliyor.

QR kodu nasıl okunur?

Google uygulamasını açın ve alt çubuktaki 'Güncellemeler' butonuna dokunun. Ardından ekranın altındaki Google Lens ikonuna dokunun. Kameranızı QR koduna doğru tutun. Lens uygulaması, kodu otomatik olarak algılar.

Alan karekod ne işe yarar?

Basılan bu karekod, ilgili giriş noktalarına asılarak ziyaretçilerin akıllı telefonlarına yükledikleri HES uygulaması üzerinden bunu okutması ile çalışıyor. Hem ilgili mekanın sahibi hem de kodu okutan vatandaşlar, mekana giren kişi sayısı ile riskli kişi sayısını anında görebiliyor.

Kare kodu ne demek?

Karekod, Data Matrix adlı kare veya dikdörtgen biçimlerde basılabilen 2 boyutlu barkodun Türkiye'de kullanılan karşılığıdır. Karekod kelimesi ilk defa Beşeri Tıbbi Ürünler Barkod Uygulama Kılavuzunda yer almıştır. Data Matrix'in Türkçe karşılığı olarak kullanılmaktadır.

HES kodumu unuttum tekrar nasıl öğrenebilirim?

HES yazıp aralarında boşluk bırakılarak sırasıyla; T.C. Kimlik Numarası, T.C. Kimlik Seri Numarasının Son 4 Hanesi ve Paylaşım Süresi (gün sayısı olarak) yazılır ve 2023'e SMS olarak atılır.

HES kodu SMS ücretli mi?

Hayır, HES kodları için hiçbir ücret alınmıyor. 3. HES kodunu talep ederken istenen Paylaşım Süresi nedir? ... SMS'le HES boşluk T.C. Kimlik No boşluk Kimlik Seri No son 4 hanesini girdikten sonra bu alanı boş bıraktığınızda Paylaşım Süreniz 1 yıl olacaktır.