Genel not ortalaması nasıl hesaplanır?

İçindekiler:

  1. Genel not ortalaması nasıl hesaplanır?
  2. AÖF genel not ortalaması hangisi?
  3. Aöf Dönem Not Ortalaması ve Genel Not Ortalaması nedir?
  4. Aöf en yüksek not ortalaması kaç?
  5. Sınav ortalaması nasıl hesaplanır?
  6. AÖF mezuniyet durumu nasıl öğrenebilirim?

Genel not ortalaması nasıl hesaplanır?

Her dersin kredi sayısı ile alınan notun sayı karşılığının çarpılıp, elde edilen sayının toplam kredi sayısına bölünerek bulunan aritmetik ortalama, yarıyıl not ortalamasını (SPA) belirler. Genel not ortalaması ise (GPA) aynı ortalamanın o güne kadar alınmış tüm dersler için hesaplanması ile bulunur.

AÖF genel not ortalaması hangisi?

Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Sisteminde kaydı bulunan öğrencilerimizin bir programdan mezun olabilmesi için Genel Not Ortalamasının (GNO) en az 2.00 olması gerekmektedir.

Aöf Dönem Not Ortalaması ve Genel Not Ortalaması nedir?

Her dönem sonunda öğrencilerin başarı durumu, Dönem Not Ortalaması ve Genel Not Ortalaması ile belirlenir. ... Bu işlem bir dönem içinde alınan dersler için yapılırsa Dönem Not Ortalaması (DNO), o zamana kadar alınmış bütün dersler için yapılırsa Genel Not Ortalaması (GNO) elde edilir.

Aöf en yüksek not ortalaması kaç?

Burada önemli olan öğrencinin mezun olmak için genel not ortalamasını 2.00 ve üstüne taşıması ve FF dersinin olmamasıdır. Öğrenci genel not ortalamasını 2.00 ve üzerine taşıdığında koşullu geçer harf notuna sahip olduğu derslerden de başarılı olmuş olacaktır.

Sınav ortalaması nasıl hesaplanır?

Ortalama hesaplama işlemi notların toplamı, not sayısına bölümü ile bulunur....
  1. Genel tüm dönemlerde elde ettiği ağırlıklı krediler toplamının toplam ders kredisine bölünmesiyle hesaplanır.
  2. Her dersin kredi sayısı ile o derste alınan notun başarı puanının çarpılması sonucu ağırlıklı krediler toplamı elde edilir.
Daha fazla öğe...

AÖF mezuniyet durumu nasıl öğrenebilirim?

AÖF geçici mezuniyet belgesi alabilmek için öncelikle kişisel bilgilerle e-Devlet'te giriş yapılır. Ardından "Yükseköğretim Mezun Belgesi Sorgulama" ekranında "Mezun Bilgileriniz" başlığı altında eğitim durumu görüntülenir.