Kemik erimesi için hangi ilaçlar kullanılır?

İçindekiler:

  1. Kemik erimesi için hangi ilaçlar kullanılır?
  2. Kemik erimesi bitkisel tedavisi nedir?
  3. Kemik erimesi iğnesi nedir?
  4. Fosamax ne işe yarar?
  5. Kemik erimesine ne yapabilirim?
  6. Kemik erimesi ilaçları zararlı mi?
  7. Osteoporoz ilaçları nasıl kullanılır?
  8. Kemik erimesi geriler mi?

Kemik erimesi için hangi ilaçlar kullanılır?

Bifosfonatlar (Etidronate, Alendronate, Risedronate, İbandronate.. ) Bu kategorideki ilaçlar osteoporoz tedavisinde sık kullanılırlar ve genel olarak bifosfonatlar olarak isimlendirilirler. Bu ilaçlar kemik yıkımını azaltıcı etki gösterirler. (Kemiklerde osteoklastik aktiviteyi azaltırlar.)

Kemik erimesi bitkisel tedavisi nedir?

Brokoli: Kemik erimesi İbrahim Saraçoğlu tarafından ile tedavi edilebilir. Brokoliyi çok az suda haşlayarak tüketmek kemik erimesini önlemektedir. Brokolinin suyunu içmenizi ve sebzeyi yemenizi tavsiye eder. Keten Tohumu: Kemik erimesine şifa olacak bitkilerden biri de keten tohumu olacaktır.

Kemik erimesi iğnesi nedir?

Osteoporoz (Kemik Erimesi) İğnesi Nedir? Osteoporozda bazı tedaviler damardan veya deri altından uygulanan enjeksiyonlar şeklindedir. 3 ayda, 6 ayda ve yılda bir kez uygulanan kemik yıkımını baskılayan ilaçların iğnelerin yanı sıra günlük deri altından uygulanan kemik yapımını artırıcı tedaviler bulunmaktadır.

Fosamax ne işe yarar?

FOSAMAX, bifosfonatlar olarak adlandırılan hormon olmayan ilaç sınıfının bir üyesi olan alendronik asit (genellikle alendronat olarak bahsedilir) etkin maddesini içeren bir tablettir. FOSAMAX menopoz sonrası, kadınlarda görülen kemik kaybını önler ve kemiğin tekrar yapılanmasına yardımcı olur.

Kemik erimesine ne yapabilirim?

Peynir ve diğer süt ürünleri kalsiyum bakımından zengindir. Bunun yanı sıra yeşil yapraklı sebzeler, kuru baklagiller, kuruyemiş, D vitamini içeren gıdalar ve tahıl bakımından zengin besinler de kemik ermesinden korunmak için mutlaka tüketilmesi gereken besinlerdir.

Kemik erimesi ilaçları zararlı mi?

FDA'in değerlendirmesine göre bu ilaçların, 3 ila 5 yıldan uzun süre kullanıldıkları zaman nadir görülen ciddi yan etkileri olabiliyor. Bu yan etkiler arasında kemik kırıkları, özofagus (yemek borusu) kanseri ya da çene kemiği kırıkları bulunuyor.

Osteoporoz ilaçları nasıl kullanılır?

Genellikle ağızdan haftada bir, ayda bir veya 2, ayda bir gibi farklı şekillerde kullanılan farklı marka ilaçlar bulunmaktadır. Bifosfonat grubu ilaçların ağızdan kullanımı sırasında vücutta daha fazla emiliminin sağlanması için sabahları aç karına en az bir bardak su ile alınmalıdır.

Kemik erimesi geriler mi?

Kemik erimesi, başlangıç döneminde belirtiye yol açmadığı için pek çok kişi tarafından geç fark edilir. Bu durumda kemiklerde oluşan hasarlanma az miktarda geri döndürülebilir. Dolayısıyla 45 yaş ve üzerindeki kişilerin düzenli olarak doktor kontrolüne gitmesi ve kemik yoğunluğunun ölçülmesi önerilir.