Kuyruk sokumunda şişlik ve ağrı nasıl geçer?

İçindekiler:

  1. Kuyruk sokumunda şişlik ve ağrı nasıl geçer?
  2. Kuyruk sokumu şişlik için hangi doktora gidilmeli?
  3. Kuyruk sokumunda ağrı ve şişlik neden olur?
  4. Kuyruk sokumunda sivilce çıkar mı?
  5. Kuyruk sokumunda kist ne demek?
  6. Kuyruk batması nedir?
  7. Kuyruk sokumunda çıban çıkar mı?

Kuyruk sokumunda şişlik ve ağrı nasıl geçer?

Ağrılı bölgeye el ile yapılan uygulamalar ve masajlar ağrının azalmasına yardımcı olabilir. Rahatsızlığın durumuna göre buzla kompres yapmak ya da sıcak su torbası uygulamak ağrınızı hafifletebilir. Kuyruk sokumu ağrısı için minder kullanmak rahat etmenizi sağlayabilir.

Kuyruk sokumu şişlik için hangi doktora gidilmeli?

Kuyruk sokumu ağrısı yaşayanların ortopedi bölümüne gitmeleri gerekmektedir. Doktorunuz tarafından gereken inceleme ve tetkikler sonrasında uygun tedavi yöntemi sağlanacaktır. Kuyruk sokumu ile ilgili ağrı ve batmalar yaşanması durumunda ortopedi bölümüne başvurulmalıdır.

Kuyruk sokumunda ağrı ve şişlik neden olur?

Kuyruk sokumunda ağrı ve şişlik aynı anda yer alıyorsa, akla ilk gelen hastalık, tıp dilinde pilonidal sinüs denilen kıl dönmesi rahatsızlığıdır. Kıl dönmesi, kuyruk sokumu bölgesinde biriken kılların, derinin altına geçmek suretiyle o bölgede birikerek, cilt altında kıl yumağı oluşturmasıdır.

Kuyruk sokumunda sivilce çıkar mı?

İnsanlar hastalığı genellikle küçük bir sivilce olarak değerlendirip kendiliğinden iyileşmesini beklerler. Kuyruk sokumu bölgesine bakıldığında orta çizgide çok küçük delikler, şişlik görülebilir; nadiren hiç delik olmadan da hastalık gelişebilir.

Kuyruk sokumunda kist ne demek?

Pilonidal kist (Latincede 'kıl yuvası'anlamına gelir) kuyruk sokumundaki deri enfeksiyonları için kullanılan genel bir terimdir. Genelde oldukça acılıdırlar, erkeklerde daha çok olur ve genç yetişkinlerde (otuz yaşa kadar) görülür.

Kuyruk batması nedir?

Kuyruk sokumunun temel işlevi; doku, kas ve tendonlar arasındaki bağlantıyı sağlamaktır. Ayrıca oturur pozisyonda dururken omurgayı desteklemektedir. Kuyruk sokumu batması, kuyruk sokumu bölgesinde görülen düşme, ağrı çeşitli sebeplerden kaynaklı olarak ortaya çıkan rahatsız edici düzeyde batmalardır.

Kuyruk sokumunda çıban çıkar mı?

Kuyruk sokumunda zaman zaman beliren çıbanlar, halk arasında kıl dönmesi olarak da anılan, tıpta kist dermoid sakral, olarak adlandırılan bir hastalıktır. Bu bölgede bulunan kıl kökleri, oturma, pantolon sürtmesi gibi etkenlerle içe doğru döner ve kıl deri altına doğru büyümeye başlar.